‘Arts hoeft agressieve patiënt niet te helpen’

Artsen en verpleegkundigen hoeven extreem agressieve patiënten niet te helpen als zij daardoor zelf in gevaarlijke dreigen te geraken. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid gezegd. Bij de beslissing om zorg te weigeren, speelt uiteraard wel de ernst van de verwonding een rol.

De minister weet het zoals altijd met een levendig voorbeeld te illustreren:  ‘Als iemand dronken de spoedeisende hulp aan het verbouwen is, en hij heeft een snee in zijn hand, kan ik me voorstellen dat de arts zegt: ik zie je morgen wel weer terug.’

Schippers vindt dat zorginstellingen zelf moeten bepalen waar de grens ligt. Zorgmedewerkers zijn in haar ogen bereid om ver te gaan, maar op een gegeven moment bereik je een grens waarop je zegt: tot hier en niet verder.

Het kabinet stuurt vandaag het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’ naar de Tweede Kamer. De komende jaren is er 6,4 miljoen euro beschikbaar, onder meer om het personeel in de zorg te trainen. Ook moet er in de opleiding al meer aandacht komen voor het leren omgaan met agressie.

Bron: NOS

Lees ook:Werelddekking vakantiegangers mogelijk uit basispakket
Lees ook:Schippers: ouderenzorg moet op de schop
Lees ook:Huisartsen draaien vandaag zondagdienst
Lees ook:‘Basispakket zorg wordt verder uitgekleed’
Lees ook:Sonja Bakker krijgt concurrentie van Belgische Sonja

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Arts hoeft agressieve patiënt niet te helpen’

  1. Marja van der Zalm

    Als het is afgestemd op de verwonding en kans op bijvoorbeeld een infectie is het zeker geen slechte regel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>