De zomertijd gaat weer in


Het is weer zover: vannacht gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit naar 03.00 uur En dat betekent dus een uurtje minder slaap!

Maar gelukkig is het morgen zondag en is het voor de meeste mensen niet moeilijk om dat uurtje in te halen. Toch hebben sommigen echt last van het tijdsverschil. Vooral avondmensen en kinderen kunnen soms maar moeilijk wennen aan de zomertijd.

Want leg kinderen bijvoorbeeld maar eens uit dat het gisteren nog donker was toen ze gingen slapen en dat het nu nog licht is, maar dat ze toch echt op hetzelfde tijdstip naar bed gaan….

Door de zomertijd is het ‘s avonds langer licht, maar in het begin is het ‘s ochtends langer donker. En dat kan problemen opleveren bij het opstaan. Zo blijkt uit een onderzoek onder 1000 Nederlanders dat 16% zich door de zomertijd verslaapt. En bij één op de tien gebeurt dat elk jaar weer!

Misschien voor maandagmorgen toch maar een extra wekker zetten?

Lees ook:Wintertijd gaat weer in
Lees ook:Uurtje minder slapen, maar wel meer vitamine D
Lees ook:De zomertijd gaat weer in!
Lees ook:Zomertijd heeft invloed op slaapritme
Lees ook:Niet meer verkeersongelukken bij start zomertijd

1 Reacties // Reageer

One thought on “De zomertijd gaat weer in

  1. Peter

    Uit Zweeds onderzoek blijkt wel weer dat er meer mensen sterven de week na ingang van de zomertijd (zie http://www.tijdwolf.nl)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>