Toch langstudeerboete voor zieke student


De ‘langstudeerboete’. Het is een begrip dat ik al bijna niet meer kan aanhoren. Studenten die méér dan 1 jaar langer doen over hun studie moeten vanaf september 3000 euro extra betalen, bovenop hun collegegeld. Als straf voor de studievertraging die ze hebben opgelopen. Maar wat nou als je langdurig of chronisch ziek bent?

De studentenvakbond LSVb laat vandaag in dagblad Sp!ts weten dat veel studenten die buiten hun eigen schuld om studievertraging oplopen, bijvoorbeeld omdat ze chronisch ziek zijn, toch een langstudeerboete opgelegd krijgen. En dat is niet wat staatssecretaris Halbe Zijlstra had beloofd.

De vakbond gaat hier vandaag met de staatssecretaris over praten. In Sp!ts komt een studente aan het woord die de spierziekte Multiple Sclerose (MS) kreeg, daardoor van opleiding moest veranderen en nu een boete tegemoet kan zien.

Waanzin natuurlijk. Maar misschien het ergste is nog wel dat deze langstudeerboete een besluit is van het vorige kabinet, maar niet een besluti waar het voltallige kabinet achterstond. De VVD heeft bijvoorbeeld al laten weten de langstudeerboete te willen afschaffen.

En laat de VVD nou net bovenaan de peilingen staan voor de aanstaande verkiezingen. De kans is dus groot dat een deel van de studenten nu gedupeerd wordt door een maatregel die wellicht op korte termijn alweer afgeschaft wordt. En dat noemt men nou politiek bedrijven…

Bron: Sp!ts

 

Lees ook:Geen recht op schone luier in zorginstelling
Lees ook:Chronisch zieke gedupeerd
Lees ook:‘Chronisch zieken veel te zwaar getroffen’
Lees ook:Wat staat de zorg in 2012 te wachten?
Lees ook:‘Afschaffen no-claim in 2007 onverantwoord’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>