Identificatieplicht in de zorg ook voor kinderen

Ouders die met hun kind naar het ziekenhuis gaan omdat het kind behandeld moet worden, kunnen niet volstaan met het tonen van hun eigen identiteitsbewijs. Sinds 1 januari van dit jaar zijn ouders én kinderen verplicht zich te identificeren wanneer zij naar het ziekenhuis gaan voor medische zorg.

Het gaat erom dat kan worden vastgesteld wie het kind is en of het kind de verzekerde persoon is, niet wie de begeleider is. Het kind moet dus óf ingeschreven staan in het paspoort van één van de ouders, óf het kind moet een eigen identiteitsbewijs of paspoort hebben.

Het doel van de identificatieplicht in de Zorgverzekeringswet is het voorkómen van misbruik van verzekeringspassen bij het inroepen van zorg ten laste van de zorgverzekering. Daarnaast kan door het vaststellen van de identiteit persoonsverwisseling voorkomen worden, wat van belang is voor de kwaliteit van de zorg.

Bron: www.huisartsvandaag.nl

Lees ook:Welke maatregelen in de zorg staan ons te wachten?
Lees ook:Bezoek aan psycholoog in basispakket
Lees ook:Levenseindekliniek start 1 maart
Lees ook:Ouders mogen niet bij spoednarcose kind aanwezig zijn
Lees ook:Mijn kind te dik? Welnee, hoe kom je erbij??

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>