Suïcide-neiging bij homo groter dan bij hetero

Homoseksuele mannen zijn veel vaker dan heteroseksuele mannen geneigd zichzelf van het leven te beroven. Dit onderscheid bestaat niet tussen lesbische en heteroseksuele vrouwen. Twee onderzoekers van het Trimbosinstituut hebben het verband tussen seksuele voorkeur en zelfmoord vastgesteld.

De kans dat homo’s een poging tot zelfmoord doen, is volgens hen 14,6 procent. Bij hetero’s komt die kansberekening uit op 1,6. Gedachten aan zelfmoord komen bij homoseksuelen vijf keer vaker voor dan bij heteroseksuelen.

De onderzoekers halen hun bevindingen uit een landelijk psychiatrisch-epidemiologisch onderzoek. Gedachten aan en pogingen tot suïcide hebben zij gecombineerd met de seksuele keuze van de respondenten.

Uit eerder onderzoek was volgens het Trimbosinstituut al gebleken dat homoseksuele mannen vaker psychische problemen hebben dan heteroseksuele mannen. Discriminatie blijkt een belangrijke factor te zijn bij het grotere risico dat homoseksuele mannen lopen om tot zelfmoord te worden gedreven.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:‘Homoseksuelen krijgen vaker kanker’
Lees ook:Hoofdpijn bij man wijst op seksdrang
Lees ook:Al bekend met de Zelfmoordhulplijn 113?
Lees ook:Sterke stijging chlamydia-infecties in het noorden
Lees ook:Besnijdenis geeft niet minder seksplezier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>