Hittegolf: veel alcohol drinken extra schadelijk


Het is heerlijk weer en de terrassen zitten dan ook weer overvol. Een biertje kan verfrissend zijn, alleen is het een hele slechte dorstlesser. Sterker nog: alcohol drinken zorgt voor een snellere uitdroging van het lichaam. Daarom roept het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ mensen op om meer water te drinken en vooral niet te veel alcohol te drinken om de uitdroging voor te zijn.

Dat alcohol een goede dorstlesser is, is één van de veel voorkomende harnekkige fabels ten aanzien van alcohol. Alcoholhoudende dranken zorgen er juist voor dat je meer dorst krijgt. Alcohol werkt namelijk vochtafdrijvend. Dit merk je omdat je na het drinken van veel alcohol regelmatig naar het toilet moet. Het resultaat is verdere uitdroging.

Uitdroging door de hitte in combinatie met uitdroging door het drinken van alcoholhoudende dranken, maakt dat je aan het terrasbezoek een stevige hoofdpijn overhoudt of erger.

Bron: huisartsvandaag.nl

.

Lees ook:Pleidooi voor logo alcohol en zwangerschap
Lees ook:Goed nieuws: steeds meer dranketiketten met zwangerschapspictogram
Lees ook:Melk is betere dorstlesser dan sportdrank en water
Lees ook:Tips om als oudere de hitte beter te trekken
Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>