Gratis naar luxe oord voor nieuwe knie of heup

Je zou bijna willen dat je een nieuwe knie of heup nodig hebt als je hoort wat zorgverzekeraar VGZ in dat geval voor je in petto heeft. Vanaf heden biedt VGZ namelijk een voor Nederlandse begrippen ongekend luxueus operatie- en revalidatie-arrangement in Duitsland aan. Gratis, want de zorgverzekeraar vindt dat zoiets binnen de basiszorg valt.

Bovendien versnelt ‘een knuffelachtige omgeving’ met veel aandacht en zorg van medisch personeel het herstel van de patiënt, is de verwachting.

Patiënten verblijven na hun operatie twee weken in de Städtischen Klinikum in Bielefeld op een tweepersoonskamer, alle eten en drinken inbegrepen. Tot zover niks ongewoons, behalve dat je in Nederland na een dag of vijf, zes al uit het ziekenhuis bent.

Maar dan begint het pas echt. Je wordt vervoerd naar een revalidatiecentrum in Bad Salzuflen waar je gedurende drie weken een persoonlijk revalidatieplan afwerkt. Vijf dagen per week kun je daar allerhande therapieën volgen. In eerste instantie gericht op herstel van de geopereerde knie of heup, maar daarnaast kun je bijvoorbeeld ook meteen wat kilootjes lozen met behulp van een afvalprogramma. Je kunt een stoppen-met-roken cursus volgen, gaan aquajoggen of gewoon kiezen voor een lekkere massage. Patiënten verblijven er op een eenpersoonskamer met tv en telefoon op basis van volpension.

"Het is echt een andere manier van genezen", vat Bert Rensen van VGZ samen. "Voor ons komt dit concept nog wat onwennig over, maar in Duitsland is een luxe behandeling in een kuuroord heel gewoon. 95 procent van de Duitsers kiest ervoor."

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Sneller naar huis met nieuwe heup of knie
Lees ook:‘Wachtlijsten voor knie- en heupoperaties rijzen de pan uit’
Lees ook:Grotere kans op hartaanval na heup- of knieoperatie
Lees ook:Vijf Nederlanders ziek door EHEC-bacterie
Lees ook:Vergelijk zelf wachtlijsten in ziekenhuizen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gratis naar luxe oord voor nieuwe knie of heup

  1. Cesartherapie

    Van oudsher bestaan de kuuroorden in Duitsland waar de client aktief werkt aan zijn revalidatie en reactiveringsprogramma.
    De ijzeren discipline gaan we dan toch bij onze buren halen. Uiteindelijk zal dit de zorgverzekeraar minder duur komen te staan, dan de ingewikkelde en (voor zover het de zorgverzekeraar betreft) veelal inefficiente procedure in Nederland.

      /   Reply  / 
  2. Pauline

    Wie is inmiddels naar Duitsland geweest (Bielefeld) om een nieuwe heup te halen? Ik denk erover om van de zomer te gaan maar wil zeker weten dat het een goed (lees bacterievrij ivm grote wonden) en professioneel (orthopedisch gezien) ziekenhuis is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>