Puistjes voor tieners reden voor zelfmoord

Ik hoorde vandaag een schokkend bericht: puistjes schijnen voor dertien procent van de tieners een reden te zijn om een zelfmoordpoging te doen. Nu ben ik zelf gelukkig altijd gezegend geweest met een gave huid, en weet dus niet hoe het is om te leven met puistjes. Maar zelfmoord….dat is wel heel heftig.

Uit Nieuw-Zeelands onderzoek blijkt dat van de tieners met ernstige acne een derde heeft overwogen zichzelf te doden. 13 procent deed daadwerkelijk een poging.

Aandoeningen van de huid kunnen de geestelijke gezondheid beïnvloeden in een fase waarin jongeren op zoek zijn naar een eigen identiteit en zelfwaarde, aldus wetenschappers van de universiteit van Auckland.

Voor het onderzoek werden gegevens van bijna 10.000 leerlingen gebruikt. Van de joingeren met veel puistjes had een kwart symptomen van depressie, 9 procent kampte met angst.

Bron: hln.be

Lees ook:Jongeren ziek van keuzestress
Lees ook:Kanker doodsoorzaak 1 bij tieners
Lees ook:Obese tiener niet vaker depressief
Lees ook:Melk verhoogt kans op acne
Lees ook:Fabel: Eczeem is besmettelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>