RTL4 komt met consumentenprogramma zorg

RTL4 komt met een tv-programma dat inspeelt op vragen als ‘hoe weet je als patiënt waar je het beste terecht kunt?’ Het consumentenprogramma 'kiesBeter' begint op zondagochtend 4 maart.


Om de consument wegwijs te maken in het enorme aanbod van zorginstellingen, ziekenhuizen, artsen en specialisten behandelt 'kiesBeter' wekelijks een bepaald medisch thema, zoals prenataal onderzoek, diabetes, borstkanker, hart- en vaatziekten of leven met een ziek kind. Aan de hand hiervan vertellen patiënten verhalen over hun goede of slechte ervaringen.

Bovendien geven deskundigen de kijker een aantal tips om bewuster om te gaan met medische keuzemogelijkheden. Het programma 'kiesBeter' is gekoppeld aan de door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) beheerde website www.kiesBeter.nl.

Op deze website kunnen zorgpolissen, maar ook ziekenhuizen en andere instellingen met elkaar worden vergeleken. Bovendien geeft www.kiesBeter.nl antwoorden op medische vragen van bezoekers.
                                                                                                         
In de eerste aflevering van 'kiesBeter' gaat het over huisartsenzorg in Nederland.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf zondag 4 maart, tussen 11.30 en 12.10 uur.

 

Lees ook:Zorgverzekeringen vergelijken op overheidssite
Lees ook:Vergelijk zelf wachtlijsten in ziekenhuizen
Lees ook:Onderzoek naar effect HPV-vaccin tijdens zwangerschap
Lees ook:Ebola in Radboudumc?
Lees ook:Online meldpunt ziekenhuisinfecties van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>