Consument loopt om voor dierwelzijn

Zes op tien Europeanen is bereid om van winkel te veranderen om diervriendelijke producten te kopen, zo blijkt uit een recent Eurobarometer-onderzoek. Uit de conclusie van het rapport blijkt dat consumenten niet zozeer begaan zijn met het lot van dieren, maar dat ze deze producten gezonder en kwalitatief beter vinden.

Zes op de tien Europeanen vindt dat er in de laatste 10 jaar veel ten goede is veranderd op gebied van dierwelzijn. Toch is 80 procent van mening dat diervriendelijke productie beter kan.

Zoals gezegd zijn consumenten bereid om van supermarkt te wisselen. Wel willen ze betere en meer informatie over diervriendelijke productie waarop ze hun aankopen kunnen baseren. Dit geldt zowel voor algemene informatie, bijvoorbeeld op internet, als voor het etiket. De auteurs van het rapport stellen dat nationale logo’s, rekening houdend met culturele verschillen, de beste oplossing is om consumenten te informeren.

Uitgesplitst naar nationaliteit, blijken Nederlandse consumenten minder bereid om hun aankoopgedrag te wijzigen. Slechts 4 op de tien consumenten zou van supermarkt wisselen om een diervriendelijk karbonaadje te kopen.

Een overgrote meerderheid heeft bovendien geen behoefte aan meer informatie over diervriendelijke productie. Ook zijn relatief veel Nederlanders er van overtuigd dat er in de laatste 10 jaar vorderingen zijn gemaakt op dit terrein.

Bron: voeding.web-log.nl 

Lees ook:PLUS beste Fairtrade supermarktketen
Lees ook:Consument wordt moe van gezondheidslogo’s
Lees ook:Consumenten hebben recht op de waarheid!
Lees ook:Beter neem je een waterijsje!
Lees ook:Bloemkool is de schoonste groente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>