Vijftien procent van Europeanen kampt met voetschimmel

Vijftien procent van de Europeanen heeft last van voetschimmel. Velen weten dat zelfs niet eens en beseffen ook niet dat de aandoening besmettelijk is. Toch zijn er doeltreffende behandelingen tegen voetschimmel, mits ze voldoende lang toegepast worden.

Voetschimmel of tinea pedis is bijna overal aanwezig in de samenleving, maar vooral op vochtige plaatsen zoals kleedkamers en douches lopen mensen de infectie op. Zweterige voeten, zwaar schoeisel en het onvoldoende drogen van de voeten na het zwemmen of baden dragen ook bij tot het probleem.

Het aantal voetschimmelinfecties stijgt naarmate mensen ouder worden en bereikt een piek rond de leeftijd van 70 à 75 jaar. Oorzaken daarvan zijn mogelijk de verminderde beweeglijkheid van bejaarden.

De helft van de patiënten met voetschimmel loopt de aandoening tot vijf keer per jaar op. Het naleven van de aanbevolen behandelingsduur kan veel voetleed besparen.

Bron: hln.be 

Lees ook:Hersenen pieken bij 39 jaar
Lees ook:Sokken tegen voetschimmel
Lees ook:Gebruik laxeermiddelen blijft stijgen
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Broer of zus beschermt tegen overgewicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vijftien procent van Europeanen kampt met voetschimmel

  1. voetschimmels.com

    Onlangs hebben we de website http://www.voetschimmels.com opgericht.

    Deze website is puur informatief, en is bedoeld om mensen te helpen. Je kan er informatie vinden over voetschimmel, schimmelnagels, likdoorns en nog enkele andere vaak voorkomende voetaandoeningen en voetklachten.

    Neem gerust een kijkje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>