Kat voorspelt de dood


Oscar de ziekenhuiskat uit het Amerikaanse Providence heeft een bijzonder talent: de grijs-zwarte kater kan de dood van de patiënten in het Steere House Nursing Center voorspellen door de laatste uren spinnend met ze door te brengen.

Het verborgen talent is inmiddels 25 keer bevestigd. Als Oscar bij het bed komt liggen, heeft de patiënt meestal minder dan vier uur te leven. De verpleegsters weten dat ze dan de familie kunnen waarschuwen.

„Oscar zit er niet vaak naast. Hij lijkt de dood van een patiënt aan te kunnen voelen”, zegt Dr. David Dosa, die de bizarre situatie in het New England Journal of Medicine beschrijft.

De familieleden voelen zich door de kat gesteund. De patiënten bevinden zich in de laatste fase van Alzheimer en Parkinson, en krijgen dus niet de schrik van hun leven als de Oscar 'zijn ronde doet'. De kater neemt zijn ‘werk’ blijkbaar nog serieus ook, want vriendelijk is hij meestal niet.

Of Oscar echt de dood aanvoelt is nog niet wetenschappelijk bewezen. Maar dat kan de verpleegsters niet zoveel schelen, als de kater maar met zijn nobele werk doorgaat en mensen op tijd afscheid laat nemen.

Bron: telegraaf.nl 

Lees ook:‘Verpleegsters mogen best relatie hebben met patiënt’
Lees ook:Verpleegsters maken foto’s van anus patiënt
Lees ook:Fabel: Morfine versnelt de dood
Lees ook:Wat helpt er nou echt tegen een fikse kater?
Lees ook:100% biologische honing

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kat voorspelt de dood

  1. Niels

    Dit zouden ze verder moeten onderzoeken

      /   Reply  / 
  2. Ron. Rozendaal

    dat vind ik ook. Ik vermoed dat dat dier echt aanvoelt wanneer mensen vertrekken. Ik denk dat dieren ons toch nog iets meer te bieden hebben dan we denken. En iets meer eerbied voor hen kan geen kwaad !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>