De gipsvluchten naar Nederland zijn op!


Ga je komende week skiën? Dan zou ik maar extra voorzichtig zijn. De ANWB heeft namelijk gemeld dat de skivluchten op zijn.

Nederlanders die tijdens de wintersport een arm of been hebben gebroken, kunnen dus voorlopig niet worden teruggevlogen naar Nederland.

Er moet op dit moment een zo ongebruikelijk groot aantal mensen gerepatrieerd worden, dat de gipsvluchten vol zitten. Het is onduidelijk hoelang de andere pechvogels moeten wachten, zei een woordvoerder.

In de skigebieden is het drukker dan in andere jaren. In Nederland hebben de regio’s noord en midden vakantie. En ook de Fransen en Duitsers zijn op vakantie. Massale drukte dus. Op de piste én in de ziekenhuizen. Mensen moeten volgens de woordvoerder van de ANWB soms zelf op de gang wachten.

De vele ongelukken worden deels veroorzaakt door het mooie weer in de skigebieden. Daardoor wordt de kwaliteit van de sneeuw minder.

Lees ook:Dan fiets je toch naar België!
Lees ook:Grote kans op hartinfarct op skipiste
Lees ook:‘Geen hoge ziekenhuisnota meer uit Spanje’
Lees ook:Drama: spoedeisende hulp kan de enorme drukte niet meer handelen
Lees ook:Dokterspost Groningen overbezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>