Piercings minder onschuldig dan je denkt

Piercings blijven ongekend populair. Maar heel ongevaarlijk is het niet. Een 30-jarige Italiaanse vrouw is zelfs in coma geraakt nadat een piercing in haar wenkbrauw gingen ontsteken. 

Uit Brits onderzoek blijkt dat 10% van de Britten een piercing heeft. Daarbij wordt het gewone oorbelletje niet meegerekend.

Geheel vlekkeloos verloopt het zetten van een piercing niet altijd. Maar liefst een kwart van de mensen met een piercing krijgt complicaties, zoals infecties, zwelling en bloedingen.

Bij 1 op de 1200 piercings resulteert dit in een ziekenhuisopname.

De 30-jarige vrouw uit Zuid-Tirol had een piercing in een wenkbrauw laten zetten. Na enkele dagen begon het wondje te ontsteken, maar daar besteedde de vrouw aanvankelijk geen aandacht aan.

De infectie leidden al snel tot ernstige gezondheidsproblemen: eerst een zware bloedvergiftiging en vervolgens problemen met de bloedstolling die hart en hersenen hebben aangetast.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA vechten de artsen nu voor haar leven.

Lees ook:Soldaat overlijdt aan tongpiercing
Lees ook:Tongpiercing kan gevaar zijn voor hart
Lees ook:Getekend voor het leven dankzij navelpiercing
Lees ook:Trend: nieuwe wenkbrauwen
Lees ook:Steeds vaker tanden beschadigd door piercings

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>