‘Eten van vette vis voorkomt geheugenverlies’

En terwijl ik eergisteren nog meldde dat fabrikanten van voedingsmiddelen er geen heil mee
inzien om hun producten te verrijken met omega-3, publiceren de Finnen doodleuk een
rapport waaruit blijkt dat het eten van vis geheugenverlies tegengaat!

Volgens de Finse wetenschappers – die hun bevindingen gepubliceerd hebben in
het blad Neurology – bevat gebakken vis met hoge omega-3 vetzuren
stoffen bevat die geheugenverlies en het ontstaan van dementie tegengaan.

De wetenschappers
onderzochten 3660 gezonde oudere mensen gedurende vijf jaar. De deelnemers aan
het onderzoek die minimaal drie keer per week vette vis aten bleken 26 procent
minder kans op geheugenaandoeningen te hebben. De deelnemers die één vet visje
per week nuttigden reduceerden de kans op geheugenverlies met 13 procent.

De omega-3 vetzuren komen
voor in zalm, makreel, haring en sardientjes, maar ook in walnoten.

Bron: nu.nl 

Lees ook:ADV: Gezonde vetten uit vis
Lees ook:‘Zwangere vrouwen moeten meer vette vis eten’
Lees ook:‘Vaak vis eten niet gezond’
Lees ook:Tilapia ongezonder dan hamburger?
Lees ook:Statines lijken te beschermen tegen geheugenverlies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>