Opnieuw EHEC aangetroffen bij Nederlandse teler

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft bij een tweede teler kiemgroeten aangetroffen die besmet zijn met de EHEC-bacterie. Het gaat opnieuw om rode bietenspruiten en ook deze keer gaat het gelukkig niet om het type O104, dat in Duitsland de crisis heeft veroorzaakt.

Woensdag werd bekend dat in Duitsland een partij rode bietenspruiten (scheuten) was aangetroffen die was besmet met de darmbacterie EHEC.

Gelijktijdig deed de nVWA uitgebreide inspecties bij diverse bedrijven en werden er monsters genomen. Uit de nieuwe monsters is nu gebleken dat ook bij een tweede teler besmette rode bietenspruiten zijn aangetroffen.

Ook deze producten van het desbetreffende bedrijf worden op last van minister Schippers van VWS uit de handel gehaald. De etiketten van de producten zijn op de site van de nVWA geplaatst.

Bron: Ministerie van VWS

Lees ook:Geen EHEC-bacterie in Nederlandse komkommers
Lees ook:‘Besmette komkommer niet uit Nederland’
Lees ook:‘Verkeerde’ type EHEC gevonden op Nederlandse groente
Lees ook:Nederlandse EHEC-bacterie is onbekend
Lees ook:Schmallenbergvirus breidt zich uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>