Zwangerschapsverlof belangrijk voor groei baby


Dat het zwangerschapsverlof niet voor niets in het leven is geroepen, bewijst recent Brits onderzoek. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Essex is doorwerken in de negende maand van de zwangerschap net zo slecht voor een kind als roken.

In Nederland zijn vrouwen verplicht om minimaal 4 weken en maximaal 6 weken voor de uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan. Zo kunnen zij zich in alle rust voorbereiden op de bevalling. En dat komt de baby alleen maar ten goede, zo stellen de Britse onderzoekers.

Want uit hun studie, waarvoor ze de gegevens gebruikten van twee Britse en één Amerikaanse studie, blijkt dat baby’s van moeders die in de laatste maand van de zwangerschap doorwerkten, 230 gram minder wegen dan de baby’s van moeders die stopten met werken tussen de zesde en achtste maand van de zwangerschap.

Dit geldt overigens vooral bij oudere vrouwen; bij vrouwen jonger dan 24 jaar had het doorwerken geen effect.

Het was al bekend dat baby’s van rokende moeders minder snel groeien in de baarmoeder. Kinderen met een laag geboortegewicht lopen een hoger risico op een zwakke gezondheid, ontwikkelen zich trager en kunnen in hun latere leven last krijgen van verschillende gezondheidsproblemen.

Bron: hln.be

Lees ook:Oudere moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Langer zwangerschapsverlof voor mama én papa
Lees ook:Zwangerschapsverlof mogelijk naar 18 weken
Lees ook:Vitaminepil tijdens zwangerschap zorgt voor grotere baby
Lees ook:Zwangerschapsverlof niet beter voor de baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>