VGZ biedt korting op aanvullend pakket

Zorgverzekeraar VGZ biedt verzekerden volgend jaar de mogelijkheid om korting te krijgen op aanvullende pakketten. Het gaat om een no-claimkorting: wie een jaar lang geen fysiotherapie, tandzorg of buitenlandhulp declareert, krijgt het jaar erop 10% korting op de premie. De korting kan oplopen tot maximaal 40%.

VGZ  wil hiermee bereiken dat mensen gaan nadenken of ze zorginstellingen bij de verzekeraar declareren of liever uit eigen zak betalen. Een beetje zoals de no-claimkorting bij de autoverzekering dus.

Het is wel een slimme zet van de zorgverzekeraar: verzekerden worden zo verleid om langer bij VGZ te blijven. Want hoe langer je blijft, hoe hoger de korting oploopt!

Bovendien speelt de zorgverzekeraar hiermee ook in op de trend dat verzekerden steeds minder vaak willen betalen voor zorg die ze toch niet nodig hebben. Een oudere heeft bijvoorbeeld niks aan anticonceptie of vergoeding voor ivf. Een jongere zit weer niet op vergoeding voor een rollator te wachten.

De nieuwe verzekering gaat ‘Bewuzt’ heten. De premie voor Bewuzt en de andere verzekeringen van VGZ worden later bekend.

Bron: AD

Lees ook:ONVZ maakt als tweede zorgpremie bekend
Lees ook:Ook Salland en Energiek verlagen de premie
Lees ook:Aantal wanbetalers zorgverzekering blijft stijgen
Lees ook:Helft Nederlanders verwacht eigen risico niet op te maken
Lees ook:CZ maakt zorgpremie bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>