Gemeente gaat controleren op alcoholbezit

Vanaf 1 januari komt het toezicht op de nieuwe Drank- en Horecawet bij gemeenten te liggen, maar de NVWA gaat de handhaving gefaseerd aan de gemeenten overdragen. Een woordvoerder laat weten: “We stoppen per januari niet ineens helemaal met de controles. Bovendien werken we nu al veel samen met gemeenten.” De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verwacht niet dat jongeren volgend jaar ineens veel makkelijker drank kunnen kopen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is wel bezorgd over de handhaving van de nieuwe wet. Veel gemeenten zouden er niet klaar voor zijn, zegt KHN, omdat zij niet willen of geen geld hebben. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten voorziet geen grote problemen. ,,Het is niet helemaal nieuw wat gemeenten gaan doen. Ze hadden al taken op dat gebied, zoals het verlenen van horecavergunningen en het toezicht daarop”, zegt een woordvoerster. Jongeren kunnen vanaf 2013 , wanneer ze onder de 16 zijn, een boete van 45 euro krijgen als ze alcohol bij zich hebben. Dat is bijna net zoveel geld als dat een nieuw PS3 spel kost.

Alcohol bij je? Komt je duur te staan.

Lees ook:Jeugd beter controleren op alcoholmisbruik
Lees ook:‘Gemeente moet alcoholleeftijd handhaven’
Lees ook:Jongeren komen te makkelijk aan alcohol
Lees ook:Zorg voor kinderen op de tocht
Lees ook:Mogelijk verbod op het kopen van alcohol onder de 18

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>