Het is bijna Alpe d’Huez time!

logoBijna achtduizend Nederlanders beklimmen op 5 en 6 juni met de fiets of te voet de Alpe d’Huez om geld op te halen voor de overwinning op de ziekte kanker. De deelnemers doen individueel of in teamverband mee en proberen tot zes keer de bijna vijftien kilometer lange Alpe d’Huez te beklimmen. Het is voor de achtste keer dat de Stichting Alpe d’HuZes deze actie organiseert. Vanwege het grote aantal fietsers en lopers is het evenement verspreid over twee dagen. De organisatie verwacht op 5 en 6 juni ongeveer 25.000 Nederlanders rond de steile berg in Frankrijk, waar Nederlandse wielrenners in het verleden grote triomfen vierden.

Eén van (die Nederlandse Tourhelden, Joop Zoetemelk, schiet samen met zijn voormalige Franse rivaal Bernard Hinault, bijgestaan door de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, Ed Kronenburg, op 5 juni de deelnemers weg. Voormalig premier Dries van Agt en Ed Kronenburg doen dit samen op 6 juni.

Stichting Alpe d’HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid

Doel van de Stichting Alpe d’HuZes is kanker zo snel mogelijk onder controle brengen en mensen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker. Alpe d’HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je je onbaatzuchtig met hart en ziel inzet voor een ander. Dit uit zich in het 100% antistrijkstokbeleid, waarbij iedere gedoneerde euro ook daadwerkelijk wordt besteed aan het onder controle brengen van kanker.

Uitreiking Bas Mulder Award op maandag 3 juni

Verder wil Stichting Alpe d’HuZes jonge, ambitieuze kankeronderzoekers stimuleren met goede onderzoeksvoorstellen te komen. Hiervoor heeft de stichting de Bas Mulder Award in het leven geroepen. Op maandag 3 juni wordt in Frankrijk bekendgemaakt welke jonge onderzoekers de Bas Mulder Award dit jaar krijgen. De prijs is vernoemd naar een Alpe d’HuZesdeelnemer die in september 2010 op 24-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Non-Hodgkin.

Veel aandacht voor Alpe d’HuZes op radio, tv en internet

Op radio, televisie en internet wordt uitgebreid verslag gedaan van het evenement. Op 6 juni staat de publieke zender Radio 2 geheel in het teken van het evenement en de inzameling van geld voor onderzoek naar (de gevolgen van) kanker. Alle programma’s worden dan uitgezonden vanaf de finish op de Alpe d’Huez. Op woensdag 5 juni is het speciale programma De avond en de nacht voor Alpe d’HuZes.

Naast de reguliere uitzending van 16.00 tot 19.00 uur zendt Knooppunt Kranenbarg ook dagelijks uit tussen 12.00 en 13.00 uur met een speciaal programma voor Alpe d’HuZes. De uitzending is te beluisteren op 107.6 FM op radio Alpe d’HuZes in Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez.

Vanaf maandag 3 juni is de hele week op Nederland 1 om 19.30 uur aandacht voor Alpe d’HuZes. Op maandag en dinsdag zendt de NCRV portretten uit van deelnemers met hun motivatie om mee te fietsen. Op woensdag en donderdag doen Caroline Tensen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) live verslag van Alpe d’HuZes 2013 met gesprekken met deelnemers, diverse reportages en op donderdag de bekendmaking van het eindbedrag.

Verder is het evenement te volgen via de speciale live-site: http://live.opgevenisgeenoptie.nl

http://www.opgevenisgeenoptie.nl

Lees ook:Zevende Alpe d’HuZes van start
Lees ook:Goede tussenstand Alpe d’HuZes
Lees ook:Geweldige onderzoekers bekroond
Lees ook:Topprestatie: 11 miljoen euro voor onderzoek naar kanker
Lees ook:Alpe d’HuZes haalt ruim 20 miljoen op voor kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>