Campagne ‘Gezond ouder worden’ van start met taart

taartOp de internationale Dag van de Ouderen op 1 oktober geeft het Nationaal Ouderenfonds, samen met de Nederlandse brood- en banketbakkers ondernemersvereniging (NBOV), in Verzorgingshuis Sonneburgh te Rotterdam, het startsein van het nieuwe project “Gezond ouder worden”.

Dit startsein wordt feestelijk gegeven door Banketbakker Marcel Groen, die gezamenlijk met wethouder van Ouderenbeleid Korrie Louwes, Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds en voorzitter Jos den Otter van de NBOV een taart aansnijdt. De bewoners van Sonneburg kunnen hierna gezamenlijk genieten van een kopje koffie en een lekker stukje taart.

‘Gezond ouder worden’ richt zich op het creëren van aandacht voor de smaakbeleving van senioren, het eetgedrag en de sociale functie die de ambachtelijke (banket)bakker in het leven van ouderen vervult. De bakkers en senioren worden op een natuurlijke manier dichter bij elkaar gebracht. Onderwerpen als productsamenstelling, portiegroottes en sociaal contact in de winkel komen aan de orde. Ambachtelijke bakkers kunnen hierop eenvoudig inspelen door b.v. zacht brood aan te bieden in plaats van harde bolletje of stokbrood en voor kleine eters petit fours in plaats van de grotere gebakjes of taart. De lunchroom of koffiehoek in de bakkerij biedt mogelijkheden voor onderlinge contactmomenten. Daarnaast is er ook op andere momenten, buiten de bakkerij, aandacht voor de (banket)bakker en zijn producten, door bijvoorbeeld workshops of een bezoek aan een van de Nederlandse bakkerijmusea in Hattem, Medemblik of Luyksgestel.

Dit vindt o.a. plaats tijdens ‘De week tegen de eenzaamheid’, die van 26 september tot en met 5 oktober 2013 duurt. Tijdens deze week organiseert het Nationaal Ouderenfonds ook andere activiteiten, zoals drie uitjes naar het bakkersmuseum. Het Nationaal Ouderenfonds sluit daarnaast aan bij De Langste Eettafel van Nederland. Dit is een concept van Resto Van Harte dat in een nieuw jasje is gestoken. Door heel Nederland gaan mensen met elkaar aan tafel en door al deze tafels aan te melden op de website van de Week tegen Eenzaamheid, ontstaat er online De Langste Eettafel van Nederland. Het Ouderenfonds en de NBOV organiseren voor de ruim 250 ouderen, die meegaan naar het bakkerijmuseum, een lunch en sluiten hiermee aan bij deze eettafel.

Datum: dinsdag 1 oktober 2013

Tijdstip: 10.30 tot ca. 11.00 uur

Adresgegevens: Verzorgingshuis Sonneburgh, Groene Kruisweg 381, Rotterdam

Activiteiten NBOV/Nationaal Ouderenfonds in het kader van de Internationale Dag voor de Ouderen:

1 oktober 2013:  Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Adres (museum):

Nederlands Bakkerijmuseum “Het Warme Land”|

Kerkhofstraat 13

8051 GG Hattem

1 oktober 2013: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij Medemblik

Adres (museum):

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Nieuwstraat 8

1671 BD Medemblik

2 oktober 2013: Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter

Adres (museum):

Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter

Kapellerweg 15

5575 BG Luykgestel

http://ouderenfonds.nl

Lees ook:Beat Blue Monday
Lees ook:Help de oudjes samen met Geer en Goor
Lees ook:Geer & Goor in actie voor het Ouderenfonds
Lees ook:Oudjes krijgen ‘n kerstcadeau van Gordon
Lees ook:Wordt eenzaamheid onder ouderen nog wel tijdig gesignaleerd?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Campagne ‘Gezond ouder worden’ van start met taart

  1. Oudensterk

    Leuk initiatief, maa ik hoop dat er ook aandacht is voor gezonde voeding.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>