Rijnland Ziekenhuis scoort hoog

ziekenhLeiderdorp – Rijnland Ziekenhuis heeft dit jaar de derde positie behaald in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Een grote sprong ten opzichte van vorig jaar; toen stond Rijnland Ziekenhuis op de 63e plaats. De continue aandacht voor de kwaliteit in de zorg komt nu tot uiting door een goede score over vrijwel de hele linie.

Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur Rijnland Zorggroep: “We zijn erg trots op deze plaats. Het is voor onze medisch specialisten en medewerkers, die zich elke dag met hartstocht inzetten voor de kwaliteit van onze patiëntenzorg, een enorm compliment. Het is met name te danken aan de extra aandacht die we hebben gegeven aan de verpleegkundige kwaliteit van zorg dat we dit resultaat hebben kunnen maken. Het feit dat we over de gehele breedte goed scoren laat zien dat kwaliteit in onze genen zit.”

Rijnland Ziekenhuis is natuurlijk blij met de hoge notering, maar kijkt tegelijkertijd ook relativerend naar de lijst. Het feit dat je in één jaar zo’n sprong kunt maken betekent ook dat de verschillen tussen de ziekenhuizen klein zijn. Rijnland Ziekenhuis blijft er hard aan werken om zo goed mogelijk mensgerichte en deskundige zorg te bieden in een veilige omgeving.

Het AD maakt voor de ranglijst gebruik van een aantal kwaliteitscriteria die onder meer zijn gebaseerd op richtlijnen van medisch wetenschappelijke verenigingen en kwaliteitsindicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De ziekenhuizen zijn verplicht deze gegevens openbaar te maken.

Lees ook:Utrechts Diakonessenhuis beste ziekenhuis
Lees ook:Mark Rutte op bezoek in Rijnland Ziekenhuis
Lees ook:Minister-president Rutte bij Dag van de Verpleging
Lees ook:CZ stopt met 6 ziekenhuizen voor borstkankerzorg
Lees ook:Patiënten nieuwsgierig naar ervaringsverhalen ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>