Shocking: ziekenhuis sjoemelt met medicijnprijs

Zorgverzekeraars betalen tientallen miljoenen euro’s te veel aan ziekenhuizen voor medicijnen. Dat hebben zorgverzekeraars Menzis en Achmea aan ziekenhuizen laten weten, meldt De Telegraaf.

De zorgverzekeraars willen dat ziekenhuizen meer werk gaan maken van de inkoop. ,,Als de prijzen niet dramatisch naar beneden gaan, gaan we strenge maatregelen nemen”, is de boodschap.

Zo kan op verbandmateriaal, operatiespullen zoals hechtdraad en implantaten als heupen en knieën nog vele miljoenen euro’s worden bespaard. De zorgverzekeraars vinden het onterecht dat ziekenhuizen de hoogste prijs voor medicijnen declareren, terwijl ze er zelf zo’n 80 procent minder voor betalen.

Menzis en Achmea willen dat de ziekenhuizen de geheime prijslijsten waarop de werkelijke bedragen staan, openbaar maken. Tot nu toe hebben ziekenhuizen hier geen gehoor aan gegeven.

Lees ook:‘Arts schrijft te dure pil voor’
Lees ook:Zorgpremie in 2010 gemiddeld 50 euro duurder
Lees ook:Duurste en goedkoopste zorgverzekering scheelt 180 euro
Lees ook:Eigen risico in de zorg vooraf betalen
Lees ook:TweeSteden Ziekenhuis weigert verzekerden Achmea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>