Tanden pubers steeds slechter

kwijtposter1De groep jongeren tussen de 11 en 17 jaar ondervindt steeds vaker ernstige gebitsschade, zo blijkt uit een onlangs verschenen rapport van het College van Zorgverzekeringen. De oorzaak daarvoor is overmatig gebruik van ongezonde voedingswaren zoals energy drinks in combinatie met een slechte mondverzorging.

Om de bewustwording onder deze groep te vergroten heeft de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten een opmerkelijke actie ingezet. Dezer dagen verschijnen er affiches op scholen en andere locaties waarop jongeren aangeven ‘hun tanden kwijt te zijn’. Ook online media worden ingezet. De actie roept op om vaker langs de mondhygiënist te gaan en vooral goed te poetsen en ongezonde voedingswaren te matigen.

http://www.tandenkwijt.nl

Lees ook:Weet je wel wie er in jouw mond werkt?
Lees ook:‘Depressieve jongeren hebben baat bij mindfulness’
Lees ook:Scholen doen te weinig aan overgewicht
Lees ook:Slechte & ongezonde vibrators
Lees ook:Scholieren zamelen bijna drie ton in voor wereld zonder aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>