Katja Schuurman staat achter het gebruik van stralingswerende beschermcases voor smartphones

 

 

Vanaf 1 maart is het in België verplicht om bij aankoop van een nieuwe smartphone te vermelden hoeveel straling een telefoon afgeeft. Daarbij wordt het vanaf dan verboden om mobiele telefoons aan kinderen jonger dan 7 jaar te verkopen, waarmee Frankrijk en Oostenrijk gevolgd worden. ‘Wanneer zet Nederland in op het beschermen tegen de lange termijnrisico’s van straling?’, vraagt RADYGO-oprichter Derck Mekkering.

 

We bellen en versturen steeds meer whatsappjes, sms’jes en mailtjes met onze smartphone. Driekwart van de Nederlanders kijkt elke vijf minuten op zijn telefoon. Wifi is overal beschikbaar en binnenkort wellicht ook op straat via lantaarnpalen als het aan Philips ligt. We vinden het fijn om altijd bereikbaar te zijn, maar er lijkt een keerzijde aan dit gemak: de straling die ons in staat stelt om ons te verbinden met anderen, is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mogelijk kankerverwekkend.

 

Risico’s

Hersen- en oortumoren worden, zo stelt de WHO, mogelijk veroorzaakt door het langer en vaker bellen met mobiele telefoons. In Europa heeft 3 tot 10 op de 100 inwoners gezondheidsklachten wel eens in verband gebracht met elektronisch magnetische velden. Mekkering: ‘Willen we dergelijke risico’s nemen, ook als we niet weten hoe groot het risico precies is?’

 

Het Amsterdamse RADYGO produceert als eerste in Europa stralingswerende beschermcases voor smartphones en probeert de discussie rondom straling in Nederland op gang te brengen: ‘Afgelopen jaar ben ik gestart met RADYGO om mensen bewust te laten worden van de nog onbekende lange termijnrisico’s van smartphonestraling’, aldus producent van smartphonecases Derck Mekkering.

 

‘We zijn onafscheidelijk van onze mobiele telefoons, maar nemen niet fysiek genoeg afstand van onze smartphone. Hierdoor worden we onnodig blootgesteld aan straling, waar juist de smartphone-producenten ons voor waarschuwen. We zouden volgens de handleiding minstens een centimeter afstand moeten houden van ons mobieltje. Wie doet dat wél?’

 

Diverse bekende Nederlanders zoals Katja Schuurman en Vivian Reijs staan achter dit initiatief van RADYGO om bewustwording te creëren. Meer informatie vind je op www.radygo.com.

 

Over RADYGO


RADYGO (Radiation Gone, Enjoy Life) is een Social Company, opgericht om smartphonegebuikers bewust te maken van smartphonestraling: vanuit de visie dat deze informatie en bescherming voor iedereen toegankelijk moet zijn. De cases zijn beschikbaar voor de meest populaire smartphones en worden tevens gepresenteerd op de CeBIT beurs 10 – 14 maart in Hannover.

 

 

Lees ook:Hoesje tegen straling gsm op de markt
Lees ook:Straling gsm helpt mogelijk tegen Alzheimer
Lees ook:‘Mobiel bellen verhoogt kans op kanker met 50%’
Lees ook:Ook volgens Japanners is mobiel bellen onschadelijk
Lees ook:Mobiele telefoons mogelijk toch kankerverwekkend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>