Walgelijk: een op de vijf jongeren gecyberpest

Schokkend nieuws….Van alle Nederlandse jongeren is 22 procent het slachtoffer van cyberpesten. Van deze groep heeft 17 procent weleens gedacht aan zelfmoord. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van BNN en KRO.

Het onderzoek is uitgevoerd onder leerlingen van tussen de 10 en 18 jaar oud en onder ouders die kinderen hebben in die leeftijd. Het cyberpesten blijkt op veel verschillende manieren te gebeuren. In ruim de helft van de gevallen worden er vervelende dingen geschreven op sociale media. 11 procent van de tieners is weleens gepest met foto’s of filmpjes die over hem of haar verspreid zijn.

Uit het ‘Dag tegen Pesten’- onderzoek blijkt verder dat 64 procent van de digitaal gepeste kinderen zich er ongelukkiger door voelt, 21 procent voelt zich bedreigd en 28 procent wil niet meer naar school of naar buiten.

Tip: bespreek dit onderwerp regelmatig met je kinderen en geef aan ze zich nergens voor hoeven te schamen. Ook niet als ze gepest worden, want dat is vaak moeilijk voor een kind om toe te geven.

bron: Trouw

Lees ook:Ook ouders lijden onder cyberpesten
Lees ook:Nederlandse scholier is happy, geeft z’n leven een 7,8
Lees ook:Veel mensen voelen zich mega eenzaam
Lees ook:Belangrijk: vuurwerkvrije zones rondom verpleeg- en verzorghuizen
Lees ook:Te dikke kinderen onder toezicht kinderbescherming

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>