Je bewust laten steken door een wesp, wie wil?

w

En het is nog gratis ook ;-)

Weten dat je allergisch bent voor wespensteken en je toch vrijwillig laten steken. Mensen die daartoe bereid zijn mogen zich melden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Voor een onderzoek zoeken ze daar vrijwilligers. Uit het onderzoek kan worden voorspeld of iemand allergisch is voor het gif van het insect.

Door het onderzoek kunnen mogelijk ook andere allergische reacties worden voorspeld, zoals hooikoorts en andere insectenbeten.

Bijna een kwart van de mensen reageert allergisch op een wespensteek, al hoeft dat niet altijd ernstig te zijn. Echter drie op de honderd mensen reageren zo heftig dat ze in coma kunnen raken of zelfs komen te overlijden. In ons land sterven jaarlijks minstens vijf tot tien mensen als gevolg van een wespensteek.

Het onderzoek zou niet gevaarlijk zijn, omdat het ziekenhuis de meest veilige is plek om gestoken te worden. Als er sprake is van een heftige reactie, hebben ze daar alles bij de hand om de boel te sussen.

Lees ook:Jaarlijks 21.000 milieudoden in ons land
Lees ook:Een vrij hoog percentage kinderen met kanker in NL
Lees ook:Voedselallergie maakt opmars onder kinderen
Lees ook:Kanker eist veel doden in Nederland
Lees ook:Kamerplanten veroorzaken allergie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>