Er komt een vaccin voor het zikavirus

mug

Verschillende geneesmiddelenfabrikanten onder hen Pfizer, Johnson & Johnson en Merck hebben per direct de aanval op het zikavirus geopend. De Franse farmaceut Sanofi Pasteur kondigde eerder al aan te beginnen met het ontwikkelen van een vaccin.

De vaccinmakers lichten hun bestaande vaccins door om te zien of middelen tegen verwante ziektes aanknopingspunten bieden voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het oprukkende zikavirus. Sanofi denkt dat zijn middel tegen dengue misschien gebruikt kan worden voor een zikavaccin.

Maandag bestempelde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het door muggen overgedragen zikavirus tot wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid. Het virus leidt tot koorts, uitslag, hoofd- en gewrichtspijn, maar wordt ook in verband gebracht met hersenafwijkingen bij ongeboren kinderen.

Johnson & Johnson en Sanofi benadrukten dat het wel enige tijd kan duren voor er een werkend vaccin is.

Lees ook:Paniek! Zikavirus verspreidt zich snel
Lees ook:Veel zwangere colombiaanse vrouwen lijden aan het Zikavirus
Lees ook:Producent verliest kort geding vaccin baarmoederhalskanker
Lees ook:Johnson & Johnson werkt aan vaccin tegen ebola
Lees ook:Heftig: WHO vreest tekort vaccin gele koorts

1 Reacties // Reageer

One thought on “Er komt een vaccin voor het zikavirus

  1. Ben de Belazerde

    Er is in 1947 patent gevestigd op het Zika virus door de Rockefeller foundation! Gek hé! Ze hebben apen besmet met het virus en zo gaat het Zika balletje rollen. Het virus is nu waarschijnlijk door vaccins verspreid. Biologische oorlogsvoering dus! En de farmaceuten maffia spint er weer garen bij natuurlijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>