Eén op de drie kiest gezin Borsato als voogd

borsiesNederlandse ouders kiezen de familie Borsato als meest geschikte voogd voor hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs over het onderwerp voogdij. Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste ouders de voogdij nog niet hebben vastgelegd en als ze een keus zouden moeten maken, een broer of zus favoriet is. De Negenmaandenbeurs is van 24 tot en met 28 februari in RAI Amsterdam.

Humberto Tan op tweede plek
Op de meerkeuzevraag “Welk bekend stel vind jij het meest geschikt als voogd voor jouw kind?” antwoordt ruim 31% met: Marco en Leontien Borsato. Andere bekende stellen waar ouders hun kind aan toevertrouwen zijn Chantal Janzen & Marco Geeratz (19%) en Nicolette van Dam & Bas Smit (18%). Niemand vertrouwt de voogdij toe aan Melisa Schaufeli en Andy van der Meijde. Als ouders apart een vrouwelijke voogd en mannelijke voogd konden kiezen, ging de voorkeur uit naar Wendy van Dijk als meest geschikte vrouwelijke voogd en Marco Borsato als meest geschikte mannelijke voogd op de voet gevolgd door Humberto Tan.

Voogdij wordt niet vastgelegd  
Ondanks het uitroepen van de top 3 meest geschikte BN’ers als voogd, heeft de meerderheid van de ondervraagden (nog) geen voogdij vastgelegd. Eén op de vijf ouders heeft voor hun kind al wel een voogd aangewezen. Dit blijkt in de meeste gevallen om de broer of zus te gaan (45%). Eén op de drie ouders heeft geen plannen om in de toekomst een voogd toe te wijzen.

Partner beste vertrouwenspersoon
Naast vragen over de voogdij werden er ook vragen gesteld over aan wie vaders en moeders hun kind het meest toevertrouwen. Hierbij staat de partner op nummer één (61%). Als de partner niet in de buurt is, dan vertrouwen beide ouders hun kind toe in de armen van hun (eigen) moeder, gevolgd door die van een zus of broer. Pas daarna volgen de schoonouders. De ondervraagden voegen toe een goede band met zowel hun moeder als schoonmoeder te hebben.

Liever normen en waarden dan geld
Ondanks het meest gestelde vertrouwen in partner en eigen ouders, kiezen ze er het vaakst voor om de voogdij toe te wijzen aan een broer of zus. Bijna één op de vijf zou ervoor kiezen om een vriend of vriendin aan te wijzen. Het meegeven van normen en waarden (72%) vinden ouders het allerbelangrijkste als ze de opvoeding van hun kind aan anderen overlaten. Ruim de meerderheid (55%) vindt eerlijkheid ook een belangrijk aspect. Het meegeven van een zak geld wordt gezien als het minst belangrijk.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2016

De Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 24 februari tot en met zondag 28 februari 2016 in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Pasar Malam Festival.

Een toegangskaart kost tot en met 23 februari € 14,95 in de online voorverkoop en is te koop via www.negenmaandenbeurs.nl. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen en kinderen t/m 12 jaar mogen voor €5,- mee. Vaders kunnen tijdens de Papadag (woensdag 24 februari) een kaartje kopen voor maar € 10,-. Goedkoop reizen met NS-dagretour kan vanaf ieder station in Nederland voor € 18,00,-

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl

Foto: Instagram Marco Borsato

Lees ook:Nick en Simon meest populair als zaaddonor
Lees ook:Hoe lang kijkt jouw kind televisie?
Lees ook:Bewust Alleenstaande Moeder: egoïstisch of niet?
Lees ook:‘Broertje of zusje moet leven Blend (11) redden
Lees ook:Ouders vertrouwen andere ouders beter dan huisarts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>