Hoe blij ben jij met jouw huisarts en de privacy daar?

De privacy bij Nederlandse huisartspraktijken is zeer matig. In de wachtkamers kunnen gesprekken tussen patiënten, artsen en doktersassistentes vaak letterlijk gevolgd worden, blijkt uit een onderzoek onder 6000 leden van de Consumentenbond.

Maar liefst zes op de tien ondervraagden luisterden mee met de gesprekken tussen patiënten en doktersassistentes. Ook konden bijna tweehonderd patiënten (3 procent) de gesprekken tussen de arts en andere patiënten goed verstaan.

Dat het niet best gesteld is met de privacy komt mede doordat de wachtkamer en de balie in veel huisartspraktijken in dezelfde ruimte zijn. Persoonsgegevens, klachten, medicijngebruik, diagnoses: veel privacygevoelige informatie wordt in het bijzijn van derden besproken, stelt de consumentenorganisatie.

Gemiddels krijgt onze huisarts als rapportcijfer een 8,2.

Lees ook:Betere communicatie met arts op eenpersoonskamer
Lees ook:Artsen laten patiënte sterven
Lees ook:OWise app helpt kankerpatienten
Lees ook:‘Elektronisch patiëntendossier tast privacy aan’
Lees ook:Jij bepaalt waar jouw patientendossier terechtkomt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>