Wat weet jij over eHealth?

Knipsel

eHealth staat voor electronische gezondheid, ofwel zorg via internet. Hoe bekend ben jij hier eigenlijk mee?

De Zorginnovatiewinkel is ‘on tour’ door het land en strijkt neer in Utrecht tijdens de eHealthweek. Op zaterdag 21 januari openen de deuren van de tijdelijke Utrechtse Zorginnovatiewinkel op Hoog Catharijne. Hiermee geeft de Zorginnovatiewinkel gehoor aan de oproep van minister Edith Schippers om meer aandacht te vragen rond de thema’s zorgvernieuwing, innovatie en eHealth. De pop-up store biedt tot en met donderdag 16 februari de mogelijkheid om interessante ideeën voor zorginnovaties aan te dragen of in gesprek te raken over vernieuwing in de zorg, producten te bekijken en uit te proberen.

De Zorginnovatiewinkel biedt een podium aan duurzame alternatieven binnen de zorg en slimme oplossingen voor alledaagse zorg gerelateerde zaken. De Zorginnovatiewinkel is een initiatief van zorg-IT innovator Waldemar Hogerwaard en hospitality expert Janneke Sluiter dat ondersteund wordt door Het Huis van Morgen van het Care Innovation Center. De pop-up store wordt daarnaast ook ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze samenwerking maakt het mogelijk het concept niet alleen lokaal te verduurzamen, maar ook landelijk.

Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “Ik vind de Zorginnovatiewinkel een prachtig initiatief. Zij bieden zorginnovaties heel laagdrempelig aan. Je kunt zo bij ze binnenlopen en bijeenkomsten bijwonen. Zorgaanbieders, beleidsmakers, innovators en patiënten kunnen hier van elkaar leren.” De Zorginnovatiewinkel sluit hiermee aan bij de doelstellingen die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zich de komende jaren heeft gesteld waarin het toegankelijk maken van zorginnovatie en eHealth belangrijke speerpunten zijn.

Ontmoetingsplek voor burgers, zorgverleners en beleidsmakers
De pop-up store heeft enerzijds als doel een podium te bieden voor zorginnovaties en eHealth-toepassingen, anderzijds om het gesprek te voeren over vernieuwing in de zorg met burgers, zorgverleners, sociale wijkteam, beleidsmakers en bestuurders. Waldemar Hogerwaard, initiatiefnemer: “Naast een doorlopende expositie van nieuwe zorgtoepassingen, worden hier seminars, symposia en workshops georganiseerd en is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten. Een plek om te overleggen met collega of patiënt en om bijvoorbeeld werkafspraken te maken die samenwerking en zorgverlening bevorderen. Geïnteresseerden kunnen er ook informatie krijgen over bestaande innovaties.” Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Kees Diepeveen, Wethouder maatschappelijke ondersteuning en welzijn van de gemeente Utrecht zullen op zaterdag 21 januari de openingshandeling verrichten van de Zorginnovatiewinkel.

Meer informatie over bijvoorbeeld de mini-symposia en data van de demodagen is te vinden op  www.dezorginnovatiewinkel.nl/utrecht.

De Zorginnovatiewinkel is vanaf zaterdag 21 januari tot en met donderdag 16 februari gevestigd op Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 89 in Utrecht (naast Albert Heijn). Openingstijden zijn: 11:00-16:30 uur (tenzij anders aangegeven). De winkel heeft geen winstoogmerk, bezoekers kunnen de producten bekijken en uitproberen maar niet kopen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Lees ook:Vier UMC’s mogen protonentherapie aanbieden
Lees ook:Bezoek aan psycholoog in basispakket
Lees ook:Recordaantal wanbetalers zorg
Lees ook:Gif in mosselen
Lees ook:Premie basisverzekering OZF Achmea 1110 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>