CliniClowns kunnen voortaan nog efficiënter werken

2295-5a15276ef1faefb58b4ded4627de43a3

CliniClowns laten zieke en gehandicapte kinderen lachen, ontspannen en genieten. Op het hoofdkantoor van CliniClowns in Amersfoort houden 66 medewerkers zich dagelijks bezig met ondere andere de planning, opleidingen en fondsenwerving. Omdat de bestaande IT-omgeving aan vervanging toe was en er behoefte bestond om flexibel te kunnen werken, is CliniClowns overgestapt naar een Virtual Desktop Infrastructure. Ictivity hielp CliniClowns aan deze toekomstbestendige oplossing.

Door heel Nederland bezoeken 76 CliniClowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen. De clowns ontmoeten per jaar zo’n 90.000 kinderen: thuis, op school, tijdens evenementen en online. Al deze activiteiten vragen een strakke planning en ondersteuning vanuit Amersfoort. De bestaande werkplekken op het hoofdkantoor waren echter flink verouderd, waardoor het IT-beheer voornamelijk bestond uit afkoppelen, repareren en opnieuw installeren. Daarnaast was het voor medewerkers niet gemakkelijk om thuis of met een ander device te werken.

Werken als op kantoor
CliniClowns koos voor virtuele werkplekken en Ictivity leverde de technisch best passende oplossing. Voor elke gebruiker is, met behulp van VMWare, een stand-alone werkplek gecreëerd die ook via een laptop, tablet en smartphone te gebruiken is. Medewerkers kunnen nu anytimeanywhere en via any device werken. En dit wordt enthousiast ontvangen. “Het plaats- en tijdonafhankelijk gaat zo verschrikkelijk goed. Ik krijg heel leuke reacties van de user community. Vooral van mensen die verbaasd zijn dat ze thuis kunnen werken alsof ze op kantoor zijn,” stelt Erik van Sluis, systeembeheerder bij CliniClowns. Daarnaast is zijn werk als beheerder ook een stuk gemakkelijker geworden. “Je hoeft slechts een nieuwe desktop aan te maken, waarbij de belangrijkste software vanzelf wordt geïnstalleerd. Mocht iemand een storing hebben, kan ik desnoods vanuit huis meekijken en het probleem oplossen.”

Professionaliteit
“Wat ons aansprak was de professionaliteit die Ictivity uitstraalt. En het gevoel dat ze met jou als non-profit organisatie meedenken. Of liever: dat ze begrijpen dat wij een non-profitorganisatie zijn. Ons budget is nu eenmaal beperkt en wij moeten net iets meer dan een commerciële organisatie op onze uitgaven letten,” zegt Van Sluis, systeembeheerder bij CliniClowns. “Wij zijn blij dat we CliniClowns hebben kunnen helpen door het leveren van een moderne IT-omgeving. Hierdoor worden de clowns optimaal ondersteund en liggen er geen werkzaamheden stil wegens disfunctionerende systemen.  Samen met Symantec, Microsoft en Aruba HPE hebben wij er bovendien door het doneren van soft- en hardware voor gezorgd dat CliniClowns beschikt over een degelijke en toekomstbestendige omgeving,” zegt Patrick van der Meer, accountmanager bij Ictivity.

Lees ook:Miljoenste bezoek CliniClowns in Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lees ook:Cabaretier rent marathon tijdens voorstelling voor CliniClowns
Lees ook:Hoera, ik mag naar het ziekenhuis!
Lees ook:Staand werken zou gezonder zijn
Lees ook:Menzis vergoedt verblijf in Levenseindekliniek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>