Onderzoek naar 18 hartcentra

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil de kwaliteit gaan meten van alle 18 Nederlandse hartchirurgische centra. Zij volgt hiermee het advies van een commissie die onderzoek heeft gedaan naar het ongebruikelijk hoge aantal sterfgevallen in het hartlongcentrum van het UMC St Radboud in Nijmegen.

Minister Hoogervorst pleit al langer voor het analyseren en publiceren van sterftecijfers van ziekenhuizen. Juist omdat volgens hem op die manier de kwaliteit van de zorg ‘van kop tot staart’ beter in beeld komt. Volgens de commissie is er onvoldoende inzicht in de prestaties van de hartcentra.

Lees ook:‘Advies Gezondheidsraad over dotteren was gekleurd’
Lees ook:Twee hartcentra maken kwaliteitscijfers openbaar
Lees ook:Ziekenhuis meet nauwelijks pijn
Lees ook:CZ mag alsnog lijst publiceren
Lees ook:Ziekenhuis zwijgt over sterftecijfer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Onderzoek naar 18 hartcentra

  1. A.Douma dhr.

    Ik heb 20 jaar in de hartchirurgie/anesthesie gewerkt,heb veel goede dingen gezien en was mee één van de pioneers die de hartchirurgie tot en met transplantaties toe.(Groningen)Helaas moet ik konstateren dat de opgedane kennis bij veel cardiologen niet aanwezig was tijdens de hartproblemen en behandeling van mijn moeder.Neurologen hadden niet in de gaten dat hun clienten met cerebrale afwijking/problemen bij een cardiologische afwijking vaak begint. Uit ervaring van diverse cardiologen ontdekt heb dat zij van een bij mij bekend (c)probleem niets van afwisten. Ik herhaaldelijk deze onkunde ben tegengekomen.Dit uiteindelijk de dood van mijn moeder door een medische fout(PM uitgezet tijdens controle) tot gevolg had.09-03-2009.Nu emotioneel zo ver ben een rechtzaak te overwegen.WE hebben als familie dit aanhangig gemaakt/gelijk gekregen.Doch(men) de klachten commissie MCL Leeuwarden het afdeed als ja dat kan nu eenmaal voorkomen,we zullen het protokol bijstellen.Je kan cocluderen dat men een pagina van het boek van A tot Z kent maar weet niet wat het eigenlijk inhoud.Ik noem dit dood door schuld/nalatigheid/onkunde,ik heb bewezen dat ik mijn gelijk had.Wat is dit doofpot?toestand niet één heeft per incident een Fona procedure gestart,noch een directie ingelicht. IK zoek momenteel een betrekking bij een IGZ als inspecteur of analyticus,kort om de lezer mag via mijn mail reageren.
    met vriendelijke groet A.Douma 058-2167891//0640143322

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>