Orale seks kan kanker veroorzaken


Ja, je leest het goed: hetzelfde virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, blijkt via orale seks ook tot kanker aan de amandelen te kunnen leiden. Die waarschuwing uiten onderzoekers van het Karolinska Instituut in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Zij zijn gealarmeerd door de sterke stijging van het aantal gevallen van amandelkanker in hun land en ook elders in de westerse wereld.Dat schreef de Zweedse krant Svenska Dagbladet woensdag.

In de afgelopen dertig jaar is het aantal gevallen van kanker aan de amandelen in de regio Stockholm verdrievoudigd, terwijl andere vormen van kanker een stuk minder snel toenamen. De onderzoekers stellen dat de toename van amandelkanker wordt veroorzaakt door verandering van de seksuele gewoonten en de daling van de leeftijd waarop mensen voor het eerts seks hebben.

Kanker aan de amandelen kan ook door roken komen. Maar het aantal rokers daalt. De stijging moet dus voor rekening van iets andesr komen, zeggen de onderzoekers, wier rapport in het vakblad in het vakblad Journal of Cancer wordt gepubliceerd.

Bron: hln.be

Lees ook:Vrijpleister zorgt voor meer zin in seks
Lees ook:Aantal gevallen van HIV en chlamydia stijgt
Lees ook:Aantal Nederlanders met kanker stijgt explosief
Lees ook:Seks op tv verhoogt kans op tienerzwangerschap
Lees ook:MRSA-bacterie ook seksueel overdraagbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>