Matige stress tijdens zwangerschap goed voor kind

Soms kan een beetje stress helemaal geen kwaad, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Onderzoekers van de John Hopkins University in Baltimore en het National Institute of Child Development hebben namelijk ontdekt dat matige stress tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van het ongeboren kind een positieve manier kan beïnvloeden in plaats van een negatieve manier, wat vaak wordt gedacht.

De onderzoekers ondervroegen 137 gezonde zwangeren naar stress en gevoelens van angst tijdens de zwangerschap. Ze ontdekten dat de emoties van de moeder inderdaad van invloed zijn op het kind, maar niet zoals verwacht. Vrouwen die meer stress en angst rapporteerden, kregen kinderen die zich in mentaal en motorisch opzicht iets sneller ontwikkelden dan de kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap iets minder stress en angst hadden ervaren. Ook na correcties aan de hand van de stress en angst bij de vrouwen na de geboorte van hun kind, bleef deze positieve invloed bestaan.

De onderzoekers verklaren de vinding door het al langer bekende feit dat de stoffen die onder invloed van stress in het lichaam worden geproduceerd invloed hebben op de groei en ontwikkeling van organen. Lichte tot matige stress lijkt belangrijk te zijn voor een succesvolle aanpassing van het lichaam aan de omgeving na de geboorte en zelfs noodzakelijk voor de ontwikkeling van de hersenen.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:‘Lichte stress goed voor ongeboren baby’
Lees ook:Vermijd stress tijdens de zwangerschap!
Lees ook:Babylab onderzoekt invloed van stress op baby
Lees ook:Stressvolle zwangerschap veroorzaakt slaapproblemen bij baby
Lees ook:Wat merkt een baby van stress tijdens de zwangerschap?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>