Ouders staan ongezonde leefstijl kinderen toe

Ouders bemoeien zich onvoldoende met de ongezonde leefgewoonten van hun kinderen. Bovendien geven ze ook nog eens slechte voorbeeld door zelf te roken, te drinken en weinig te bewegen. Vinden we het dan gek dat jongeren zo ongezond leven en steeds dikker worden?

Deze week werd het eindrapport over de levensstijl van jongeren gepresenteerd door de Nationale DenkTank, een initiatief van onder meer de ministeries van Onderwijs en Jeugd en Gezin en diverse universiteiten. Voor het onderzoek zijn meer dan 5000 jongeren ondervraagd.

Daaruit blijkt dat jongeren dagelijks worden blootgesteld aan verleidingen, die niet goed zijn voor lijf en leden. Uit de gesprekken die de Nationale Denktank met jongeren hield, blijkt dat zij hun ouders nodig hebben om goede keuzes te maken. Maar die bemoeien zich er nauwelijks mee.

Het slechte voorbeeld dat zij geven, heeft veel meer invloed op de jongeren dan de ouders zelf denken. Het overmatig alcoholgebruik en overgewicht onder jongeren neemt bijvoorbeeld nog altijd toe.

Niet alleen de overheid, de reclamemakers en de voedingsmiddelenindustrie moeten in actie komen. Ouders moeten in eerste instantie zelf maar eens het goede voorbeeld geven! Want daar ligt de basis!

Bron: Nationale Denktank

Lees ook:Gezond eten: ouders moeten het goede voorbeeld geven
Lees ook:We denken ons gezonder dan we zijn
Lees ook:De jeugd wordt alsmaar dikker
Lees ook:Hoe vaak lees jij voor?
Lees ook:Pubers hangen liever op de bank

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ouders staan ongezonde leefstijl kinderen toe

  1. Frits Nagtegaal

    Ik geloof dat er een steeds grotere verwijdering is tussen ouders en kinderen. Ouders weten vaak niet wat kinderen doen en er ontstaat een hiaat. Toen ik bij mijn dochter eens bekkek hoe haar Hyves pagina eruit zag schrok ik echt en dacht ik is dit mijn kind. Ik heb haar weer bereikt met name door aandacht, maar ook de shiatsu massage welke ik haar geef geeft een bepaalde band.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>