Nederlandse scholieren in quarantaine vanwege Mexicaanse griep

 

Een groep van 11 Nederlandse scholieren in de leeftijd van 13 tot 16 jaar is op het Indonesische eiland Flores in quarantaine geplaatst nadat een van hen met griepverschijnselen was opgenomen in een ziekenhuis.

De leerlingen zitten op het Citaverde College in de Limburgse plaats Horst. Ze waren in Indonesië om in een tehuis voor gehandicapte kinderen te helpen.

De directeur van de school zei in De Telegraaf dat de ziek leerling, een jongen van 13, last had van hoge koorts, hoofdpijn en misselijkheid. Inmiddels is hij week aan de beterende hand.

Totdat duidelijk of de jongen daadwerkelijk Mexicaanse griep heeft, mogen de overige scholieren en hun 6 begeleiders het tehuis niet verlaten.

Ook een Frans schoolkamp in de Alpen is door de Mexicaanse griep in het water gevallen. Een groep van 27 scholieren uit de buurt van Parijs raakte besmet met de Mexicaanse griep. Zij worden afzonderlijk van de rest behandeld.  

Lees ook:Nederlandse leerlingen vandaag uit quarantaine
Lees ook:Twente maakt zich zorgen over Mexicaanse griep
Lees ook:Surinaams volleybal loopt omgemerkt met Mexicaanse griep rond
Lees ook:Derde grieppatiënt in Nederland
Lees ook:Mexicaanse griep slaat toe op basisscholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>