Langer borstvoeding geven voorkomt psychische problemen bij baby

Opnieuw heeft onderzoek uitgewezen dat borstvoeding goed is voor je baby. Kinderen die minimaal 6 maanden borstvoeding hebben gekregen, hebben in hun latere leven minder psychische problemen.

Dat schrijven Australische wetenschappers in het Journal of Pediatrics. De gezonde stoffen in moedermelk zouden een langdurig effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen van de baby.

De wetenschapper analyseerden de medische dossiers van meer dan 2000 kinderen in het westen van Australië. Van hen had ruim helft 6 maanden of langer borstvoeding gekregen, 38% lag minder dan 6 maanden aan de borst en de rest kreeg flesvoeding. De kinderen ondergingen psychische tests toen ze 2, 5, 8, 10 en 14 jaar oud waren.

Voor elke maand extra borstvoeding die de baby kreeg, verbeterde de gedragsscore. Het positieve effect bleef overeind als sociale en economische factoren die van invloed kunnen zijn op de opvoeding, werden meegerekend.

Volgens hoofdonderzoeker professor Wendy Oddy heeft borstvoeding aantoonbare voordelen voor de mentale gezondheid van kinderen tot in de puberteit.

‘Er is al veel bewijs gevonden voor de voordelen van het geven van borstvoeding aan pasgeboren baby’s. Maar het belang van dit onderzoek is dat het aantoont dat de voordelen toenemen als je langere tijd borstvoeding geeft.’

Aangezien psychische problemen steeds vaker voorkomen, zouden meer moeders gestimuleerd moeten worden om borstvoeding te geven en ook om langer borstvoeding te geven. Dat zou de samenleving op den duur veel voordelen op kunnen leveren, aldus Oddy.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Met borstvoeding minder infecties
Lees ook:Borstvoeding sterkt longen baby
Lees ook:Slimmer kind door borstvoeding?
Lees ook:Borstvoeding beschermt niet tegen eczeem
Lees ook:Klink: baby’s moeten langer borstvoeding krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>