63-jarige Nederlandse bevalt van dochter

De 63-jarige vrouw uit Harlingen van wie vorige maand bekend werd dat ze via eiceldonatie zwanger was geraakt, heeft een gezonde dochter gekregen. Het is voor het eerst in Nederland dat een vrouw op zo’n hoge leeftijd nog een kind krijgt.

Het meisje, Meagan, is met een keizersnede ter wereld gekomen in het Medisch Centrum Leeuwarden. Moeder Tineke Geessink en haar kind maken het goed.

Geessink is zwanger geraakt via een eiceldonatie in het buitenland. Ze was in behandeling bij de omstreden Italiaanse arts Severino Antinori die gespecialiseerd is in vruchtbaarheidsbehandelingen van vrouwen boven de 50 jaar. Daarbij worden vaak in een reageerbuis bevruchte eicellen van jongere vrouwen gebruikt.

In een interview met de NOS heeft ze voorafgaand aan de bevalling gezegd dat ze begrip heeft voor alle ophef die is ontstaan toen bekend werd dat ze in verwachting was.

‘Ik aanvaard de consequenties’, aldus Geessink. ‘Maar mijn kinderwens gaat zo diep, dat ik dit er allemaal voor over heb. Niemand weet van tevoren hoe oud hij of zij wordt. Ik hoop dat mijn dochter en ik nog heel lang van elkaar kunnen genieten.’

Lees meer op de site van de NOS

Lees ook:‘Zwangere man’ bevalt van tweede kind
Lees ook:Vader en dochter krijgen sámen een kind
Lees ook:‘Zwangere man’ weer in verwachting
Lees ook:Nederlandse (63) zwanger van eerste kind
Lees ook:Zo sweet is Armin van Buuren’s baby

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “63-jarige Nederlandse bevalt van dochter

  1. christof

    grenzeloos egoistische vrouw zeg! denkt alleen aan zichzelf en helemaal niet aan dit kind. En het is niet eens van haar.
    (eicel van een ander, en een spermadonor…..leuk voor het kind, later)
    Had een pleegkind genomen, zijn er genoeg van!

      /   Reply  / 
    1. Johan

      Helemaal eens met Christof! Mevrouw denk uitsluitend aan zichzelf! Inderdaad egoïstische tuthola. Beetje raar als je er op je 63e nog achterkomt dat je eigenlijk toch nog graag een kind had willen hebben. Maar….moet een mens dan alles krijgen wat ie wil?

        /   Reply  / 
      1. christof

        Ja Johan, erg he dat er zulke vrouwen bestaan.
        Als het meisje ouder is zal ze te horen krijgen(ga ik van uit, heeft ze recht op!)dat haar “moeder” slechts draagmoeder was, en zich afvragen wie haar biologische moeder en vader zijn…..
        Dan zal ze moeten leren leven met de wetenschap dat ze een experiment is van een maffe arts in Italie en een egoistische oude dame.
        Triest, heel triest.

          /   Reply  / 
  2. Jules Vismale

    Deze vrouw lijkt zich net te gedragen als Sara, de vrouw van aartsvader Abraham, die op een leeftijd van 90 jaar (!) haar eerste kind kreeg en het was nog wel haar enigste! Waarom sommige vrouwen op latere leeftijd nog kinderen willen is me een gotspe of een raadsel maar het kan nog gekker! De Italiaanse actrice Monica Bellucci kreeg pas na haar veertigste kinderen al dacht ik ooit dat ze al eerder moeder was geworden. Stel dat als haar dochters later groter worden en hun moeder zien optreden in één van de films waar ze in meespeelde en dat is de film “Tears of the Sun” uit 2003. In deze film (gebaseerd op echte gebeurtenissen) zette Monica zich in voor zwarte weeskinderen uit Afrika waarbij ze hulp kreeg van de acteur Bruce Willis. Misschien vinden haar kinderen het leuk om te zien hoe hun moeder (die dan al over de vijftig zal zijn) zich daarin inzet voor misbedeelde kinderen maar dan krijgen ze vast óók de scéne te zien waarin Monica Bellucci door Bruce Willis over de schouder wordt genomen en als een zak meel een paar minuten lang wordt rondgedragen al zijn beiden gekleed in een olijfgroen legeruniform! Hopelijk zullen de meiden zich kapot lachen dat hun (iets jongere) mama in die film op zo’n grappige manier wordt vervoerd want voor een oudere vrouw is zoiets moeilijker maar die geniet vast niet echt lang van haar kinderen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>