‘Praat vrouwen geen schuldgevoel over borstvoeding aan’

Vrouwen moet niet langer een schuldgevoel aangepraat worden als zij geen borstvoeding willen of kunnen geven. Dat schrijven hoogleraar filosofie Sabine Roeser van de TU Delft en de Universiteit Twente, en haar collega Jessica Nihlén in het tijdschrift Public Health Ethics.

Borstvoeding is de beste voeding voor een pasgeborene en dat wordt zwangere vrouwen op alle mogelijke manieren duidelijk gemaakt. Het staat zelfs verplicht op de verpakking van flesvoeding!

‘Er is een grote morele druk om te kiezen voor borstvoeding’, zegt Roeser in Trouw. Daarbij krijgen aanstaande moeders vaak voorgespiegeld dat ze natuurtalenten zijn, dat het geven van borstvoeding iets is dat je gewoon even doet. Maar het gaat loopt niet bij elke vrouw even soepel. Bijvoorbeeld omdat de baby niet goed hapt, of de moeder ingetrokken tepels heeft.

Moeders kiezen er dan soms voor om koste wat koste door te gaan. Het is de vraag of dat beter is voor het welzijn van de baby én de moeder. Volgens Roeser en haar collega zouden de overheid, ziekenhuizen, verloskundigen en kraamhulpen evenwichtigere voorlichting moeten geven over borstvoeding.

Borstvoeding geven is goed, maar als je er om wat voor reden dan ook voor kiest om de fles te geven, dan zou dat gerespecteerd moeten worden!

Bron: Trouw

Lees ook:Borstvoeding geven in openbaar niet vanzelfsprekend
Lees ook:‘Geef jonge moeder jaar vrij’
Lees ook:‘Hup die tiet erin, het redt kinderlevens’
Lees ook:Borstvoeding beschermt moederhart
Lees ook:Klink: baby’s moeten langer borstvoeding krijgen

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Praat vrouwen geen schuldgevoel over borstvoeding aan’

  1. Anja

    Amen!!!!
    Eindelijk eens een gezonde visie op dit thema!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>