Allergieweek voor kinderen in Havenziekenhuis

Het aantal kinderen met de diagnose astma, allergie en eczeem neemt de laatste jaren sterk toe. Het Havenziekenhuis in Rotterdam beschikt over een speciale polikliniek -  KinderHaven – voor astma, allergie, eczeem en kinderneurologie. Deze week organiseren artsen van het Havenziekenhuis en het Erasmus MC in Rotterdam een Allergieweek met tal van activiteiten voor kinderen, hun ouders en zorgverleners.

Zo zijn er zijn workshops over huidtests, voedselprovocatie en immunotherapie. Hoogleraren en specialisten zullen proberen misverstanden over voedselallergie, hooikoorts, astma en eczeem uit de weg te ruimen en de hoofdlijnen over hoofdpijn bij kinderen uiteen te zetten. Ook is de Eczeemschool, met z’n bekende smeerklasjes, open.

KinderHaven is drie jaar geleden van start gegaan en blijkt te voldoen aan een enorme behoefte. Al 2.500 kinderen van 0 tot 18 jaar zijn op bezoek geweest voor diagnose, advies en behandeling. Bijzonder aan KinderHaven is dat een reeks afspraken voor diagnose en behandeling in één dagdeel wordt ingepland.

Aanmelden voor de Allergieweek kan via [email protected]. Kijk voor het programma en overige informatie op de website van het Havenziekenhuis.

Bron: Erasmus MC

Lees ook:Minder kans op allergie na thuisbevalling
Lees ook:Kat verhoogt kans op eczeem
Lees ook:Jonge verkoudheid voorspelt geen astma
Lees ook:Borstvoeding beschermt tegen luchtweginfecties
Lees ook:Neusspray tegen hooikoorts mogelijk ook effectief bij astma

1 Reacties // Reageer

One thought on “Allergieweek voor kinderen in Havenziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>