‘Baby’s voelen pijn in de buik’

Baby’s kunnen in de baarmoeder al pijn herkennen. Dat beweren wetenschappers van de University College Londen. Zij ontdekten dat het ongeboren kind rond ongeveer 35 weken het verschil leren tussen een aanraking en pijn.

De wetenschappers maten de hersenactiviteit van 25 baby’s die na een voldragen zwangerschap waren geboren en 21 baby’s die te vroeg waren geboren. Ook werd met behulp van de hielprik bloed afgenomen.

Bij prematuur geboren baby’s leidt de hielprik tot algemene hersenactiviteit, maar vanaf 35 tot 37 weken leidde de reactie van de baby tot activiteit in specifieke hersengebieden. Daarmee is volgens de onderzoekers aangetoond dat zij naast de aanraking ook pijn registreren.

Hoofdonderzoeker dr. Lorenzo Fabrizi:’ ‘Baby’s kunnen ons niet vertellen hoe ze zich voelen. Daarom is het erg belangrijk is om te weten wat ze daadwerkelijk ervaren.’

Het onderzoek suggereert dat belangrijke zenuwverbindingen in de hersenen in de periode vlak voor de geboorte gevormd worden. Volgens Fabrizi kunnen de resultaten gevolgen hebben voor de behandeling zorg en ontwikkeling van te vroeg geboren baby’s.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Vaker ADHD bij te laat geboren baby
Lees ook:Prematuur voelt temperatuurverschil minder goed
Lees ook:‘Vrouwen ervaren meer pijn dan mannen’
Lees ook:Vaccin voorkomt benauwdheid baby’s
Lees ook:Te vroeg geboren baby heeft baat bij Mozart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>