Dik en gezellig óf dik en depri?


Dikke mensen zijn gezellige mensen. Deze volkswijsheid wordt onderuitgehaald door Amerikaanse wetenschappers die hebben aangetoond dat mensen met overgewicht vaker depressief zijn of stemmingstoornissen ontwikkelen dan mensen met een goed gewicht.

De resulktaten van dit onderzoek worden volgende week gepubliceerd in Archives General Psychiatry. Onderzoek onder ruim 9000 volwassenen wees uit dat mensen met overgewicht 25 procent vaker kampen met klachten zoals depressie, stemmingsstoornissen en angststoornissen., De oinderzoekers adviseren huisartsen om bij hun dikke patiënten alert te zijn op depressieve kenmerken.

Eerder onderzoek naar de relatie tussen overgewicht en depressie leverde tegengestelde resultaten op. Deze studie, die wordt omschreven als een state-of-the-art van de epidemiologie toont nu aan dat er wel degelijk een verband is. In de VS is eenderde van de bevolking te dik en tien procent van de Amerikanen is depessief.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Depressieve klachten hebben invloed op hart- en vaatziekten
Lees ook:Buikecho’s en longfoto’s helpen huisarts
Lees ook:Overgewicht start in de baarmoeder
Lees ook:Minder dikke kinderen onder autochtonen
Lees ook:Huisartspatiënt met psychische stoornis beter geholpen sinds 2000

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dik en gezellig óf dik en depri?

  1. veronique

    ik wil hier 1 antwoord op geven.
    mensen die te lang tegen hun gewicht gaan vechten, worden er ook ongelukkig van.
    en op een gegeven moment kan je krijgen dat ze niet meer gaan inzien dat ze niet meer dik zijn.
    dat heb ik zelf,
    ik had flinke overgewicht, ik ging op dieet en weet nu niet meer van stoppen,
    heb een goed gewicht maar blijf me dik vinden.
    daarom, ik was meer blij voordat ik begon met afvallen.

      /   Reply  / 
  2. Hansz

    Jazeker zijn dikke mensen gezelligerds …
    In gezelschap …
    Natuuuuuurlijk zijn vetzakken depri als ze voor de spiegel staan, in hun blote plooien …
    Big smile naar de buitenwereld en van binnen huilen, tja, dik zijn is vaak gerelateerd aan gezellig, en gezellig aan eten en drinken, en dat dan weer aan uitgaan en de kroeg en daar is het altijjjjjjjjjd gezellig…. maar we leven in een schijnwereld, een hypocriete wereld vol maskers, heej… hoe gatut met jou..??? goed! en met jouwww? ook goed… zeg, heb je gehoord van Anja, die heeft zich laten liften …….
    Allemaal Blabla en noges Bla, maar ondertussen zijn we slaaf van de consumptiemaatschappij die daar ook hun uiterste best voor doen met hun 24/7 reclamebombardement van KOPEN KOPEN KOPEN, ETEN ETEN, DRINKE, SNACKEN, enzovoorts, LUILEKKERLAND is het en net als Pinokkio krijgen we ezelsoren op onze kop of steken we als struisvogels onze kop in het zand….
    Vette mensen zijn geindoctrineerde mensen,zoekende mensen, naar geluk, bevrediging, en vooral naar zichzelf, er ligt voor de overheden nog een leuke taak te wachten, maar dat zal niet gebeuren want die overheden LEVEN van de belastinginkomsten van die JUNKFOODverkopers als alle supermarkten met de voedingsindustrie daar weer achter, en de farmaceutische industrie daar weer achter,het is een groot verleidingsinstituut met de massa als doelwit, de schaapjens die geknipt en geschoren moeten worden, HOE…? dat maakt niet uit, maak maar veel reclame en ze kopen wel, ze vreten wel,en herhaling is de kracht van de reclame, das bewezen, daarom krijg je ook 4 reclameblokken van 7 minuten in een film van 90 minuten…
    Slachtvee zijn we, en als je schaap blijft in de kudde ben je de klos, maar ga je je verdiepen in de betreffende lectuur ipv elke avond aan de buis te hangen enzovoort, dan kun je regisseur worden over je eigen leven, en je ontworstelen aan de manipulatie van de regering & Co.
    “hansje…. steek je vingertje eens door de tralies … Grrrmmffrdegrutfer, nog niet dik genoeg, dan maar NOG meer verkooptechnieken drtegenaan, tenslotte moeten we onze junkfoodfabrieken draaiende houden, want dat is het systeem en daar mag niet aan getornd worden…
    Dikzijn LIJKT gezellig, maar het is een drama.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>