Miss Bimbo: onschuldig spel of bijna-dodelijke misleiding?


Heel Groot-Brittannië staat op zijn achterste benen. Tienduizenden meisjes zijn namelijk helemaal in de ban van Miss Bimbo: een controversiële website die volgens critici de meisjes een eetprobleem aanpraat.

Op missbimbo.com kun je met een virtuele pop spelen. Je kunt haar een nieuw kapsel geven, nieuwe kleren kopen, een beetje make-up opdoen. Maar je kunt haar ook een borstvergroting geven of laten afslanken.

En daar zit nu net het probleem. In de wereld van Miss Bimbo moet je er namelijk vooral strak en slank uitzien.

Lid worden van Miss Bimbo is gratis, maar voor alle ingrepen die je op de pop wilt doen, moet je wel betalen. Via je sms kun je Bimbo-dollars kopen. Is dat niet slim bedacht?

De website is een doorslaand succes. In een paar maanden tijd is het aantal Britse meisjes tussen de 8 en 16 jaar dat meedoet, opgelopen tot meer dan 340.000.

De deelneemsters strijden om wie de mooiste Miss Bimbo heeft; die mag uiteindelijk (jawel!) met een steenrike (virtuele) miljardair trouwen.

De makers van Miss Bimbo vinden het een onschuldig spel, maar Dee Dawson, medisch directeur van een eetstoornissenkliniek even buiten Londen, noemt de website 'totaal onverantwoord, bijna dodelijk zelfs.'

Zo wordt ze vandaag in Dagblad De Pers geciteerd: 'Kijk eens wat de website hier zegt. Miss Bimbo mag niet dik worden. Laat haar alleen groente eten, want dat is een uitgebalanceerd dieet. Sinds wanneer is alleen groente eten een uitgebalanceerd dieet? Dit is pure misleiding."

Miss Bimbo heeft momenteel wat technische problemen door de enorme media-aandacht. Maar onder druk van de media heeft ze in ieder geval de mogelijkheid om dieetpillen Miss Bimbo te kopen, afgeschaft.

Ook dekt ze zich vast in door te waarschuwen dat zij niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor eventuele kledingmiskopen, mislukte kapsels ('hair style diasters') of borstvergrotingen in het échte leven als gevolg van het spelen van het Miss Bimbo-spel…

Bron: De Pers

 

Lees ook:Kinderen eten te weinig groente en fruit
Lees ook:Eén op de drie meisjes ongelukkig met eigen gewicht
Lees ook:Niet voldoende groente met ‘groenterijke’ soep
Lees ook:Wie doet er mee met de SuperFoodWeek?
Lees ook:Zó krijg je je kinderen aan de groente!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Miss Bimbo: onschuldig spel of bijna-dodelijke misleiding?

  1. Ik

    Ophef over niets. Kinderen kunnen wel denken van zo gaat het niet in het echt met een normaal persoon.
    En als ouders het er toch niet mee eens zijn blokkeer je de website toch gewoon?

      /   Reply  / 
  2. Miss bimbo Fan

    Ik vind het raar dat sommige meisjes daarmee eetproblemen krijgen die Bimbo’s zijn erg lelijk en het is maar een spel

      /   Reply  / 
  3. kelly

    ik ben eens gaan kijken en ben ook miss bimbo beginnen spelen,ik ben nu wel 28 dus het is gewoon een spel,als je als ouder niet wil dat je dochter speelt blokeren,jullie citeren hier dagblad de pers,miss moeten dze eens tegoei engels leren want zo staat het er niet,ik begrijp wel dat het voor jonge kinderen voor problemen kn zorgen,maar het is aan de ouders om er op toe te zien dat je kind er zo jong niet opzit.er zullen altijd personen zijn die wel tegen iets zijn.

      /   Reply  / 
  4. Jij

    Ik weet zeker dat een hoop meisjes het met mij eens zullen zijn:
    MissBimbo is een heel leuk spel!!!
    Ik vind ook niet dat jullie het zo moeten afkraken door er allemaal problemen bij in de schoenen te schuiven…
    Ouders kunnen inderdaad als ze het er niet mee eens zijn de site blokkeren.
    Maar je leert veel van MissBimbo, bijvoorbeeld hoe je kleding moet combineren enzo .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>