Bel je slank!

Mensen met overgewicht vallen het meest af als zij telefonisch begeleid worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amsterdamse VU medisch centrum.

De onderzoekers verdeelden bijna 1.400 te dikke, werkende mensen in drie groepen: één die alleen zelfhulpbrochures ontving, één die telefonische hulp bij het afvallen kreeg en één die werd begeleid via internet en e-mail.

De deelnemers werden van tevoren en na 6 maanden gewogen. Ook moesten ze vooraf en achteraf op een vragenlijst invullen wat ze aten, wat ze aan lichaamsbeweging deden en wat hun middelomtrek was.

Alle drie de groepen waren na een half jaar duidelijk afgevallen en ze aten minder vet dan voorheen.

Maar de telefoongroep raakte de meeste kilo´s kwijt, was het meest gaan bewegen en had het gezondste voedingspatroon aangenomen.

Ook internet bleek een goede ondersteuning: de deelnemers die via internet waren begeleid raakten meer gewicht kwijt dan de deelnemers uit de groep zonder begeleiding.

Wereldwijd neemt het aantal mensen met overgewicht en obesitas snel toe. Toch is afvallen iets wat de meeste mensen zelf doen.  Waarom er maar weinig professionele hulp wordt gezocht, is onbekend.

De onderzoekers denken dat mensen met een druk leven het mogelijk niet aantrekkelijk vinden om regelmatig naar een behandelaar toe te gaan.


Lees ook:Persoonlijk leefstijladvies helpt op gewicht te blijven
Lees ook:Weinig eten en toch te dik. Hoe kan dat?
Lees ook:Zuivel is het geheim van een platte buik
Lees ook:Afvallen? Eet sterk ruikend voedsel!
Lees ook:Geld motiveert mensen om af te vallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>