Vandaag oliebollen, morgen Het Nieuwe Eten

Het is beter om vandaag maar even niet aan je gewicht te denken. Met al die oliebollen, appelflappen, wijn en champagne heeft dat erg weinig zin! Maar misschien heb je de spotjes van het Voedingscentrum al op de radio gehoord: morgen beginnen we weer, met Het Nieuwe Eten.

Het Nieuwe Eten is een campagne van het Voedingscentrum om mensen in kleine stapjes weer ‘normaal’ – en dat is in veel gevallen gezonder – te leren eten. En dat de actie behoorlijk succesvol is bewijzen de cijfers, want inmiddels hebben al meer dan 50.000 Nederlanders zich aangemeld voor Het Nieuwe Eten.

Wil jij ook meedoen? Dan kun je op de website van het Voedingscentrum een vragenlijst invullen, waarna je een kant-en-klaar advies krijgt wat de punten zijn die jij zou kunnen veranderen.

Handig voor als je wel iets wilt veranderen aan je eetgewoontes, maar nog niet precies weet wat. Want de vragen gaan niet alleen over wat je eet en drinkt, maar ook waar, wanneer en hoe je dat doet.

Nieuwsgierig wat jij kunt doen om op een niet al te ingrijpende manier toch wat decemberkilo’s kwijt te raken, kijk dan eens op de website van het Voedingscentrum.

Overigens kan het best zijn dat je, net als ik, al heel goed volgens Het Nieuw Eten eet, maar toch graag 1 of 2 kilo zou willen afvallen. In dat geval kun je tips krijgen hoe je bijvoorbeeld gezonder of gevarieerder kunt eten of in kleinere porties.

Lees ook:Allemaal aan Het Nieuwe Eten
Lees ook:Jeugd wil best gezonder eten, maar hoe?
Lees ook:Online recepten om lekker én gezond te koken
Lees ook:Gezond eten: ouders moeten het goede voorbeeld geven
Lees ook:Test of jij een goed voorbeeld voor je kind bent!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vandaag oliebollen, morgen Het Nieuwe Eten

  1. MetaBool

    Dom, want dat het ‘nu even niet uitkomt’ horen we bij iedere verslaving, dus ook bij koolhydraatverslaving, want die is de oorzaak van vetzucht. Uitstel is afstel. Ga nu toch eens genieten van volwaardig voedsel en stop met jezelf af te laden met onvolwaardige, geraffineerde en light jjunkfoodzooi. Dat en niets anders is de oorzaak van de obesitasepidemie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>