Meisjes van 6 jaar met een eetstoornis


Wetenschappers hebben bij Britse en Ierse kinderen van amper 6 jaar oud een eetstoornis vastgesteld, zoals anorexia of boulimia. De wetenschappers van de Universiteit van Londen ontdekten gedurende hun studie onder kinderen tot 13 jaar 208 kinderen met een eetstoornis.

Onder hen verschillende jongens en meisjes van amper 6 jaar oud. In 82% van de gevallen ging het om jonge meisjes.

Van de kinderen leed 37% aan anorexia, 1% had boulimia of leed aan eetbuien (al denken de onderzoekers dat dit cijfer hoger moet liggen) en 43% had een andere eetstoornis. De overgebleven 19% hadden symptomen van een eetstoornis, zoals het weigeren van eten, maar zij hielden zich niet bezig met hun gewicht of figuur.

De helft van deze kinderen werd voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Na een jaar ging het met 73% van de kinderen beter, bij 6% was de situatie verslechterd en bij 10% was die onveranderd.

Volgens hoofdonderzoeker Dasha Nicholls gaat het om onrustwekkende cijfers. ‘Dit is het eerste onderzoek in Ierland en Groot-Brittannië waaruit blijkt dat de toestand zorgwekkend is. Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of het hier om een stijging van het aantal stoornissen gaat, is het dringend tijd dat we actie ondernemen.’

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat 3 op de 100.000 Britse kinderen onder de 13 jaar een eetstoornis krijgt.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Zonder dun zijn geen aandacht voor eetstoornis
Lees ook:Aantal jonge meisjes met anorexia verdubbeld
Lees ook:Eetziekte boulimia nervosa komt vaker voor in de stad
Lees ook:Aanleg voor eetstoornissen genetisch bepaald
Lees ook:Onvoldoende aandacht voor anorexia bij jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>