Onderzoek naar effect tele-monitoring bij obesitas

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gaat onderzoek doen naar het effect van tele-monitoring bij obese patiënten. Tijdens de pilot wordt gekeken of het mogelijk is om 20 patiënten na hun operatie op afstand, via internet te volgen en te monitoren met de Youw8 internet weegschaal.

Het Youw8 concept bestaat uit de combinatie van een digitale weegschaal en een webpagina waar je gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa kunt monitoren.

Tijdens de pilot worden 20 patiënten gevolgd die een gastric bypass operatie (maagomloop) hebben ondergaan. Dit is een ingreep waarbij de maag definitief wordt verkleind. Bovendien wordt een deel van de dunne darm uitgeschakeld voor de opname van voedsel waardoor er minder voedsel kan worden opgenomen. Hierdoor kan een verlies van overtollig gewicht van 60 -75% worden bereikt.

Lees ook:Tuschinski toont live maagverkleiningsoperatie
Lees ook:Maagband helpt extreme dikkerd niet
Lees ook:Operatie bij obesitas goed voor het hele gezin
Lees ook:Fitte kankerpatiënten doorstaan operatie beter
Lees ook:Primeur: maagoperatie zonder mes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>