Ooglidcorrectie verhoogt de kwaliteit van leven van patiënten

ooglid-correctieCosmetische chirurgie dat hangende oogleden herstelt, ook wel bekend als een ooglidcorrectie, heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven van patiënten.

Onderzoekers uit San Diego presenteerden een retrospectief onderzoek, uitgevoerd middels een vragenlijst, onder 26 volwassen patiënten, die een dubbelzijdige bovenste en onderste ooglidcorrectie ondergingen met een puur cosmetisch doel. De auteurs gebruikten de Glasgow Benefit Inventory ( GBI ), welke een gevalideerde kwaliteit van leven vragenlijst betreft, die tot doel heeft de impact van een ingreep op een patiënt te beoordelen. Patiënten die een operatie ondergingen voor niet-cosmetische indicaties, of degene die extra cosmetische ingrepen had uitgevoerd, werden uitgesloten.

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is een operatie om hangende oogleden te herstellen door het verwijderen van overtollige huid, spier-en vetweefsel. De oogleden rekken uit en verliezen elasticiteit als mensen ouder worden. Als gevolg hiervan, kan zich overtollig vet verzamelen boven en onder de oogleden, waardoor verzakking van de wenkbrauwen, hangende bovenoogleden en wallen onder de ogen ontstaan. Naast het feit dat patiënten er hierdoor ouder uitzien, kan ernstig verslapte huid rond de ogen ook het gezichtsvermogen aantasten. „Patiënten kunnen er fors moe en ouder uitzien door deze hangende en zware oogleden naast het feit dat vermoeidheid een belangrijke klacht vormt bij deze patiëntengroep. Dit kan een patient echt ongelukkig maken. Deze patiëntengroep kan niet verder geholpen worden met bijvoorbeeld injectables. Om een duurzame oplossing te bieden dient overgegaan te worden op deze relatief snelle en veilige poliklinische ingreep.” aldus Makmel, cosmetisch arts bij Easy Cosmetics Amsterdam.

De resultaten van de vragenlijst gaven aan dat de procedure een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven voor bijna alle uitkomstmaten zoals gebruikt in de GBI. De auteurs merken op dat de meeste patiënten die een ooglidcorrectie ondergaan dit doen om zich beter over hun uiterlijk te voelen als ook hun gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Tevens merken zij op dat deze studie de eerste is welke bevestigt dat patiënten wel degelijk de voordelen ervaren van een verbeterde kwaliteit van leven die ze hopen te bereiken met deze (plastisch) chirurgische ingreep.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ooglidcorrectie verhoogt de kwaliteit van leven van patiënten

  1. Amy

    Interessant blog! Zelf had ik ook hangende oogleden waardoor ik een vermoeide en ongeïnteresseerde uitstraling had. Ik moet zeggen dat een ooglidcorrectie mijn leven ook flink heeft verbeterd. Ik zit lekkerder in mijn vel en men kijkt anders tegen mij aan. De ingreep viel mij ook echt alles mee(ik heb de ingreep laten doen bij ABC clinic overigens), de chirurg was erg vriendelijk en ik ben super blij met het resultaat. Had ik het maar eerder gedaan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>