Voltallige raad van Bestuur UMC St Radboud stapt op

Na de voorzitter van de raad van bestuur van het UMC St Radboud, dat vorige week in opspraak raakte na problemen op de hartafdeling, zijn ook de twee andere leden opgestapt. De medische leiding van het ziekenhuis had hier eerder op aangedrongen. Vorige week besloot alleen de voorzitter Van Herwaarden zijn functie neer te leggen, zijn twee collega’s hebben nu besloten alsnog hetzelfde te doen. Het ziekenhuis zal nu op zoek moeten naar een compleet nieuwe raad van Bestuur.

Lees ook:Twee bestuursleden VUmc stappen op
Lees ook:Hartcentrum UMC St Radboud langer dicht
Lees ook:Chirurgen Boxmeer opnieuw op straat
Lees ook:Directeur Maasstad Ziekenhuis stapt op
Lees ook:Kort geding longarts tegen VUmc uitgesteld

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Voltallige raad van Bestuur UMC St Radboud stapt op

  1. Piet de Boer

    Dat is natuurlijk volledig terecht. Als je patienten door wanbeleid in gevaar laat komen, verdien je het niet bij een ziekenhuis te werken. En al helemaal niet om daar de scepter te zwaaien. Ik ben blij dat ze weg zijn en dat het Radboud kan gaan werken aan een betere naam. Nog belangrijker wellicht: dat mensen zich er met een gerust hart (!) kunnen laten opereren.

      /   Reply  / 
  2. Gerardus

    Ken je het gehele verhaal? Ik niet, maar zit wel dicht bij het vuur en kan de opmerking niet geheel waarderen.
    Een organisatie waar 10-duizenden patienten doorheen gaan via multidisciplinaire teams van alle kanten worden belicht is te complex om met een dergelijke redenering het functioneren van een bestuur te beoordelen…..

      /   Reply  / 
  3. Ir B. van Scherrenburg

    Mijn heren,
    Ik weet niet of ik hier op het juiste adres ben? Maar mij is gebleken dat het UMC Radboud afdeling Tandheelkunde patiënten, die een betalingsachterstaand hebben, verkoopt aan de EDC creditservice. Dit is een commerciële organisatie, die niet alleen het deurwaarder tarief voor de inning van deze betalingsachterstand berekent, maar ook zogenaamde dossierkosten. Op hun internet site wordt duidelijk gesproken van het verkopen van debiteuren aan hun organisatie. Wat er precies onder dossierkosten wordt verstaan is niet duidelijk. Maar verderop op hun site kunt u voorbeelden vinden van hun aanpak van het aanleggen van zo’n dossier. Ook wordt gezegd dat dit dossier beschikbaar kan zijn voor andere instellingen. Ik weet niet welk contract het UMC met deze commerciële instelling heeft afgesloten. Maar mijn vraag is: waarom schakelt het UMC Radboud niet gewoon een deurwaarder in? Het komt op mij over dat patiënten als een commercieel object worden beschouwd. Simpel gezegd deze handelswijze van het UMC “Radboud” vind ik onacceptabel.
    Hoogachtend

    B. van Scherrenburg
    Jachtrustweg 6
    7431 BD Diepenveen

      /   Reply  / 
  4. Sonja

    Beste meneer, ik vrees dat u niet op het juiste adres bent hiervoor. Dit is ‘slechts’ een website met gezondheidsnieuws. Ik zou u aanraden contact op te nemen met de afdeling tandheelkunde van het Radboud of EDC creditservice.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>